Supercupa României la Minifotbal

• publicat la: 7 septembrie 2011
Supercupa României la Minifotbal

Minifotbalul românesc se află la încă o premieră, la capătul unui an competiţional plin de realizări. La Constanta se va disputa, sâmbăta aceasta, prima ediţie a Supercupei României la Minifotbal, eveniment care va pune faţă în faţă campioana naţională, Consiliul Judeţean Buzău, şi câştigătoarea Cupei României, formaţia timişeană AS WMT Giroc.

“Pentru Federaţia de Minifotbal din România, acest ultim eveniment al sezonului 2010-2011 confirmă progresul notabil pe care acest sport l-a realizat în ţara noastră, cu precădere în ultimul an”, consideră Răzvan Burleanu, preşedintele federației. “România este campioană europeană la minifotbal, iar acest succes remarcabil se bazează pe calitatea campionatelor locale care se desfăşoară în aproape toate judeţele României. Cei care au avut curiozitatea să participe la meciurile de minifotbal ale campionatelor afiliate au devenit fani ai acestui sport dinamic, plin de faze spectaculoase, desfăşurat în aer liber, un sport care reuneşte peste 25.000 de jucători legitimaţi şi sute de echipe de pe tot cuprinsul ţării.”

Campioana României, Consiliul Judeţean Buzau, are în lot câţiva componenţi cunoscuţi din perioada când aceştia erau jucători în prima ligă de fotbal, dintre care îl remarcăm pe Romeo Bunică, cel care a marcat un gol antologic Stelei, într-un meci decisiv din prima Ligă în 2007, sau fostul arbitru din prima ligă, Cezar Ionescu. Pe de altă parte, timişenii au o echipă solidă, extrem de ambiţioasă, vedeta lor fiind portarul Popa, care participă deseori la fazele de atac ale formaţiei sale.

Supercupa se va desfăşura la Constanţa, oraş unde minifotbalul s-a dezvoltat rapid în ultima vreme, şi a cărei campioană s-a numărat printre fruntaşele fostei ediţii a campionatului naţional. Evenimentul de la finele acestei săptămâni prefaţează o altă competiţie de marcă – este vorba despre Campionatul European, care va avea loc tot pe pământ dobrogean, la Tulcea, cel mai probabil în toamna aceasta. “Noi îi invităm pe toţi iubitorii mişcării în aer liber să vină la meciurile de minifotbal desfăşurate în fiecare weekend pe bazele sportive din întreaga ţară, pentru că în mod sigur, se vor ataşa de spectacolul sportiv şi vor înţelege totodată de ce este atât de importantă activitatea sportivă pentru sănătatea noastră”, a subliniat Răzvan Burleanu.

Lasati un comentariu