Traian Băsescu confirmă remanierea

• publicat la: 23 septembrie 2011
Traian Băsescu confirmă remanierea

După ce, ieri, „Evenimentul zilei” anunţa că cinci minişti ai actualului Guvern vor fi remaniaţi, aseară, preşedintele Traian Băsescu a confirmat, la B1TV această schimbare din interiorul  Cabinetului Boc.
„Sunt convins că remanierea se va face la momentul potrivit. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere. N-o să spun despre cine e vorba pentru că aș demobiliza niște oameni”, a spus şeful statului în emisiunea ”Ultimul Cuvânt”, moderată de Ion Cristoiu la B1 TV.

Întrebat care sunt ministerele vizate, şeful statului nu a dorit să intre în amănunte şi a declarat că nu le poate preciza, pe motiv că „ar demoraliza nişte oameni”.
(…)”Lista neagră” a premierului Boc

Conform surselor consultate de EVZ, pe lista miniştrilor remaniabili au fost incluşi:

1. Teodor Baconschi, ministrul de Externe, pentru eşecul intrării României în Schengen, în 2011, aşa cum era anunţat. Fotoliul lui Baconschi ar putea fi luat de Cristian Diaconescu, de la UNPR.
2. Traian Igaş, ministrul de Interne, considerat responsabil de stagnarea procesului de restructurare la nivelul MAI. Din primele informaţii, în locul lui Igaş ar veni actualul ministru al Apărării, Gabriel Oprea.

3.Gheorghe Ialomiţianu, ministrul de Finanţe, considerat un personaj şters.

4. Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor, de care se leagă modul defectuos de aplicare a programului e-România, ale cărui costuri s-au ridicat la aproximativ 500 milioane de euro.

5. Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii, ar putea fi înlocuit de Adrian Rădulescu, proaspăt deputat PDL.

sursa  evz.ro

Lasati un comentariu