Alertă: suntem 7 miliarde de oameni! Nu ne mai ajunge Pământul!

• publicat la: 16 octombrie 2011
Alertă: suntem 7 miliarde de oameni! Nu ne mai ajunge Pământul!

Populaţia lumii creşte continuu iar un studiu realizat de Naţiunile Unite arată că, în următoarele zile populaţia planetei va ajunge la 7 miliarde de oameni. Cel mai probabil bebeluşul (omul cu numărul 7 miliarde) se va naşte în zona Asia-Pacific, acolo unde rata creşterii populaţiei este cea mai mare din lume. Au trecut doar 12 ani de când fusese depăşită cota celor 6 miliarde, iar numărul de 8 miliarde se aşteaptă să fie atins în 2025, anunţă CLICK.

Potrivit studiului ONU, până la sfârşitul secolului ne putem aştepta să fim 10 miliarde de oameni pe planetă. Experţii, citaţi de COTIDIANUL, avertizează că actualul ritm de creştere a populaţiei ar putea ridica probleme  oamenilor şi am putea intra, în curând, în „faliment ecologic“. Estimativ, doar din 1940 până în prezent, populaţia lumii s-a triplat. GÂNDUL explică faptul că, fiind mai multe guri de hrănit, mai multe nevoi privind adăpost şi servicii medicale, resursele limitate ale planetei vor deveni din ce în ce mai puţine.

Naţiunile Unite prevăd o creştere de 2,3 miliarde de oameni până în 2050, dintre care mai mult de 1 miliard se vor naşte în Africa Sub-Sahariană şi peste 630 de milioaneîn India. Asta va însemna mai puţin pământ şi mai puţină apă pentru fiecare dintre ei. Oameni mai săraci, care vor depinde şi mai mult de resursele naturale , vor căra această povară pentru că nu vor putea concura cu cei bogaţi.

Cercetătorii au descoperit că resursele consumate în nouă luni de zile sunt mult mai mari decât planeta poate înlocui într-o perioadă de 12 luni. Altfel spus, afirmă ANTENA3, principalul „beneficiar“ al planetei îşi distruge în mod voit „casa“ în care locuieşte. Iar acest lucru are efecte devastatoare pentru că în acest ritm, până în 2030, omenirea va avea nevoie de un Pământ nou.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu