Evaziune fiscală la o firmă careieană de taxi

• publicat la: 18 octombrie 2011
Evaziune fiscală la o firmă careieană de taxi

În cursul zilei de luni, poliţiştii Formaţiunii de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Municipiului Carei în cooperare cu inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare şi comisari ai Gărzii Financiare au organizat acţiuni în scopul combaterii evaziunii fiscale, a actelor ilicite de comerţ şi a muncii „la negru”.

Au fost supuse verificărilor trei societăţi comerciale cu sediul în Carei, având drept obiect de activitate transportul de persoane în regim taxi.

În urma investigaţiilor efectuate, a analizării registrelor, rapoartelor de casă şi a caietelor „de stoc” – documentaţie, de altfel, ridicată de poliţişti – s-a stabilit că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de evaziune fiscală, o parte din veniturile realizate de societăţi nefiind înregistrate în evidenţa contabilă.

Mai mult, în urma controlului efectuat în colaborare cu inspectorii de muncă s-a constatat că o mare parte dintre persoanele ce munceau efectiv la respectivele societăţi comerciale, nu erau angajaţi legal, cu întocmirea unor contracte de muncă. În acest sens, sunt incidente prevederilor Codului muncii, antrenându-se răspunderea administratorului societăţii pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă.

În cauză cercetările continuă, urmând a se stabili cu exactitate valoarea prejudiciului cauzat prin neînregistrarea veniturilor şi tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate.

comentarii

de letho la 20 octombrie 2011 - 18:26

ce tari sunteti voi astia de la ziar… pai daca stiti ca a fost o firma de taxi…daca stiti tot cu mareeee mareee exactitate…ce au facut ce le-au luat ce au mancat ce au kkt..de ce nu dati numele firmei sa stim si noi….soareci ce santeti… NU AVETI CURAJ!

Lasati un comentariu