Lansarea DVD-ului Recital de poezie Adriana Claudia Zob

• publicat la: 5 octombrie 2011
Lansarea DVD-ului Recital de poezie Adriana Claudia Zob

Evenimentul a avut loc în Sala Festivă, arhiplină,  a Liceului Teoretic din Carei, miercuri 05 octombrie 2011, de la ora 13,00 şi s-a bucurat de aprecieri elogioase din partea participanţilor. Printre invitaţi, alături de elevi şi profesori ai Liceului Teoretic din Carei, în frunte cu directorul Zsido Sandor, îi amintim pe Alexandru Zotta, Ovidiu Suciu, Ioan Nistor, Olimpia Pava, Lucica Paşca, Vidican Daniela, Maria Bertiean,  Mihai Bertiean, Gotleb Zoltan, Lobonţiu Marta, Viorica Toşa,  Corina Nuna, Mocanu Florian, Mocan Nicoleta, Vasile Andreica, Vasile Nechita, Mărioara si Adrian Zob.

Poetul Ioan Nistor a donat două din cărtile al căror autor este Bibliotecii Liceului Teoretic din Carei. Un gest a cărei nobleţe o semnalăm ca atare. Este vorba  Poezii , cu o traducere în limba maghiară a lui Balasz Bela şi Cenuşa Tăcerii, Editura AB ART, 2010.

În semn de recunoaştere a talentului artistic de recitator  a Adrianei Claudia Zob, Victor Micle  i-a oferit acesteia o Diplomă şi o substanţială sumă în bani din partea Asociaţiei “Unirea 2009” din Carei.

Revenind la DVD-ul amintit, vom menţiona pentru început faptul că acesta cuprinde un număr de 17 poezii din creaţia unor poeţi de frunte ai literaturii române şi universale: Matei Vişniec, Ileana Mălăncioiu, Ion Mureşan, Serghei Esenin, Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Ioan Es. Pop, Marin Sorescu.

În ceea ce priveşte sponsorii implicaţi în realizarea acestui DVD reţinem: alături de subsemnatul şi de Adriana Claudia Zob, un sprijin substanţial a venit şi din partea directorului Zsido Sandor. Un gest care, spunem noi, îl onorează.

Acest DVD a fost realizat pe parcursul lunilor august şi septembrie 2011. Realizatori: Adriana Claudia Zob – recitatoare, Naghi Bernard – Filmări, Lörincz Szilveszter – implicat în realizarea fondului muzical, Adrian Ţineghe – regizor.

Alături de aceştia,  în Programul de Lansare a DVD-ului amintit (în cadrul căruia Adriana Claudia Zob a recitat un număr de 9 poezii ), au mai fost implicaţi: Vlad Paşca, Lörincz   TÜNDE, Laura Bakk. Aplauzele puternice pe care aceştia le-au primit sunt, spunem noi, un semn neîndoielnic al  recunoaşterii valorii lor. Liceul Teoretic din Carei ar trebui să fie mândru de faptul că îi are.

În ceea ce priveşte talentul Adrianei Claudia Zob  în arta recitării vom spune doar atât: sunt, după umila noastră părere, actori formaţi, care nu se ridică la înălţimea talentului său artistic de recitatoare.

În încheiere,o informaţie surpriză, la care  nu ne-am aşteptat, deşi într-un fel, e bine să spunem, că am visat totuşi, în eforturile noastre de a ne apropia, în interpretare,  de valoarea şi taina poeziei.   În luna octombrie sau noiembrie anul curent,e posibil ca Adriana Claudia Zob să fie alături de marele actor român Victor Rebengiuc într-un recital de poezie pe scena Filarmonicii din Satu Mare.

prof.Adrian Ţineghe

comentarii

de luxi la 7 octombrie 2011 - 08:29

Bravo Claudia! Mult succes!

de beresh la 8 octombrie 2011 - 16:29

bravo claudia !!!

Lasati un comentariu