Nici cadrele Școlii din Culciu Mare nu acceptă numiri politice de directori

• publicat la: 2 octombrie 2011
Nici cadrele Școlii din Culciu Mare nu acceptă numiri politice de directori

Cazul Gr. Șc. ”Ioniță G. Andron” din Negrești devine un fenomen?

La școala din Culciu Mare urmează să se facă numire de director. Din surse neoficiale,cadrele didactice au aflat că pe funcția de director urmează a fi numită o învățătoare, care se pare că nu corespunde legal din punct de vedere al studiilor,numirea făcându-se pe criterii politice.

Cadrele sunt revoltate la aflarea veștii, motiv pentru care au depus vineri 30 sept. 2011 o petiție la sediul ISJ, semnată de tot personalul din școală, mai puțin persoana care urma să fie numită pe funcție.

Liderul SLI de la școala Culciu Mare a confirmat hotărârea cu care cadrele didactice vor protesta în cazul în care se va proceda la numirea politică. Cadrele didactice nu vor intra la ore. După ce cadrele didactice de la Grupul Școlar Ioniță G. Andron au câștigat bătălia contra numirilor politice, și respectarea legilor, urmează și alte școli demersuri asemănătoare.
Sindicatul Liber Satu Mare sprijină demersul colectivului de cadre didactice de la Școala Culciu Mare, pentru ca și dânșii să își câștige dreptul la autodeterminare, la fel ca și colegii lor de la Grupul Școlar din Negrești.

Prof. Victor Oprea
președinte SLI Satu Mare

Lasati un comentariu