Regele Mihai: Stă în puterea noastră să facem România admirată în lume

• publicat la: 25 octombrie 2011
Regele Mihai: Stă în puterea noastră să facem România admirată în lume

Regele Mihai a sosit, marţi dimineaţă, la Parlament, însoţit de membri ai familiei regale, fiind întâmpinat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană şi de Garda de Onoare. Regele Mihai şi familia regală au plecat de la Palatul Elisabeta în jurul orei 09.00. Coloana oficială a trecut pe Calea Victoriei, prin faţa Palatului Regal.

Regele a fost primit la intrarea de la Senat cu Garda de onoare.

Mircea  Geoană l-a întâmpinat pe Regele Mihai la sosire, a dat mâna cu acesta, cei doi purtând un scurt dialog.

Regina Ana nu participă la eveniment .

Regele Mihai va rosti un discurs, primul în faţa forului legislativ după mai bine de 60 de ani, eveniment de la care însă vor absenta, deşi au fost invitaţi, preşedintele, premierul, patriarhul BOR, prezenţa multor parlamentari ai puterii fiind şi ea incertă.

Discursul are loc cu ocazia celei de a 90-a aniversări a fostului suveran.

Şedinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării Regelui Mihai urmează să înceapă la ora 10.00.

Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale Regelui Mihai:

– Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie invitaţia. Prima noastră datorie este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţă în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din decembrie 1989. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

– Ultimii 20 de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. pamenii călătoresc, îşi îndeplinesc visele şi încearcă s-şi consolideze viaţa.

– România a evoluat mult în ultimele două decenii.

– Politica este o sabie cu două tăişuri. (…) Poate aduce prejudicii dacă nesocoteşte rolul instituţiilor statului.

– Sunt mâhnit că după 2 decenii de revenire a democraţiei, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

– România are nevoie de infrastructură.

– Agricultura nu este un domeniu al trecutului istoric, ci al viitorului

– Casa  Regală va continuă să susţină interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării.

– Coroana nu este o imagine a trecutului. Este reflectarea statului în continuitatea lui istorică şi a naţiunii în devenire.

– Lumea de mâine nu poate exista fără credinţă şi fără memorie. Interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre.

– În 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate venind de pe toate meridianele globului. (…) A sosit momentul să avem un comportament public rupt de moravurile trecutului. Demagogia şi primitivistul nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii de dinainte de 1989.

– Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul, să redevenim demni şi respectaţi.

– Am servit naţiunea română. (…) După 84 de ani de când am devenit rege, pot spune că cele mai importante lucruri, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

– Democraţia trebuie să îmbogăţească harta României, nu să o sărăcească. România are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.

– Jurământul meu continuă să fie valabil pentru toţi românii.

– Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

– Nu vad Romania de astazi doar ca pe o tara pe care am luat-o de la printii nostri. Ci ca pe o tara pe care o dam cu imprumut copiilor nostri.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

sursa ziare.ro

comentarii

de marius la 26 octombrie 2011 - 12:42

Trăiască Regele/În pace şi onor/De ţară iubitor/Şi-apărător de ţară.
Fie Domn glorios/Fie peste noi,/Fie-n veci norocos/În război, război.
O! Doamne Sfinte,/Ceresc părinte,/Susţine cu a Ta mână/Coroana Română!

Trăiască Patria/Cât soarele ceresc,/Rai vesel pământesc/Cu mare, falnic nume./Fie-n veci el ferit/De nevoi,/Fie-n veci locuit/De eroi, eroi.

O! Doamne Sfinte,/Ceresc Părinte,/Întinde a Ta mână/Pe Ţara Română!

de hohohoho la 2 noiembrie 2011 - 17:56

BOULE!

Lasati un comentariu