SURPRIZĂ: Motorina s-a scumpit masiv. VEZI noile prețuri!

• publicat la: 19 octombrie 2011
SURPRIZĂ: Motorina s-a scumpit masiv. VEZI noile prețuri!

OMV Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa românească, a majorat marţi dimineaţa preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii. Prin această scumpire, prima aplicată de companie în decursul lunii octombrie, cel mai ieftin sortiment de motorină a ajuns să coste mai mult decât cel mai ieftin sortiment de benzină.

Acest lucru s-a întâmplat întrucât compania a aplicat o majorare cu 12 bani/litru de motorină, iar la benzină cu 6 bani/litru.

Reprezentanţii companiei ne-au declarat că principalul motiv pentru majorarea preţurilor este cotaţia internaţională a produselor.

OMV Petrom nu mai publică pe site-ul propriu din luna aprilie prețurile medii ale carburanților, aplicând un alt sistem prin care poți vedea prețurile medii din fiecare stație.
capital.ro a publicat la începutul lunii iulie un articol prin care arătam unde găsești cele mai mici prețuri din București, iar acestea se aflau la trei stații de pe Bd. Constantin Brâncoveanu.

Dacă pe 2 iulie cel mai ieftin sortiment de benzină costa 5,17 lei/litru, la finele lunii iulie același sortiment la aceeași stație costa 5,38 lei/litru, adică mai mult cu 21 de bani.

La începutul lunii august prețul pentru același sortiment de benzină era de 5,27 lei, adică cu 11 bani mai puțin.

După 15 august, compania a mai operat o scădere a preţurilor, astfel că un litru de benzină Premium 95 costa 5,17 lei.

Conform siteului companiei, la finele lunii august, la aceeaşi staţie, litrul de benzină Premium fără plumb 95 costa 5,24 lei. La jumătatea lunii septembrie, preţul pentru acest sortiment a ajuns la 5,3 lei. În prezent la aceeaşi staţie un litru de benzină costă 5,36 lei, adică cu 6 bani mai mult.

Un litru de benzină Top Premium 99+ costă 5,73 lei faţă de 5,67 lei, preţ practicat din 15 septembrie şi până ieri.

Aşa cum precizam mai sus, la motorină preţurile au crescut cu 12 bani. Astfel, un litru de Euro Diesel 5 costă în prezent 5,51 de lei, la aceeaşi staţie, iar sortimentul OMV Diesel poate fi cumpărat cu 5,69 de lei/litru.

Aceasta majorare este prima efectuată de OMV Petrom în decursul acestei luni.

sursa capital

Lasati un comentariu