Un trader elveţian cumpără cel mai mare producător de îngrăşăminte din România

• publicat la: 31 octombrie 2011
Un trader elveţian cumpără cel mai mare producător de îngrăşăminte din România

Azomureş Târgu Mureş (AZO), cel mai mare producător de îngrăşăminte chimice din România, a anunţat că firmele Eurofert şi Azomureş Holding, care deţin 75,9% din acţiunile companiei, ar putea fi preluate de grupul elveţian Ameropa Holding.

Eurofert şi Azomureş Holding sunt deţinute în prezent de un grup de investitori turci. Grupul Ameropa, controlat de o bogată familie din Elveţia, a preluat în urmă cu câţiva ani şi Comcereal Constanţa (CCRL).

“Azomureş a luat cunoştinţă de faptul că acţionarii societăţilor Eurofert şi Azomureş Holding sunt în prezent angajaţi în negocieri cu grupul de companii Ameropa, negocieri aflate într-un stadiu relativ avansat, care s-ar putea finaliza sau nu prin preluarea de către Grupul Ameropa a controlului asupra Eurofert şi Azomureş Holding. În prezent, negocierile sunt în desfăşurare şi trebuie menţionat că o astfel de preluare este condiţionată de autorizarea corespunzătoare a “concentrării economice” (aceasta fiind o condiţie suspensivă pentru finalizarea tranzacţiei)”, se arată într-un raport transmis de Azomureş Bursei de Valori Bucureşti.

Azomureş este una dintre cele mai mari şi mai profitabile companii de pe bursă, cu afaceri de 285 mil. euro în 2010, când a obţinut un profit net record de 36 mil. euro. Compania are o capitalizare de 102,6 mil. euro, în condiţiile în care acţiunile AZO au crescut cu circa 75% de la începutul anului.

sursa zf

Lasati un comentariu