5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.11.2011

• publicat la: 23 noiembrie 2011
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 23.11.2011

Ştiri de Cluj: ZTE ar putea cumpara halele Nokia, iar Bosch sa construiasca o fabrica noua pe 26 de hectare la Jucu. Nokia incearca sa vanda sau sa inchirieze halele de la Jucu companiei ZTE, un producator de telefoane, modemuri si echipamente  electronice din China. Bosch ar urma sa construiasca o fabrica langa halele de la Jucu.
Adevărul: Cum a fardat agricultura faţa României în UE. Datorită recoltelor bogate din acest an suntem acum printre ţările care prezintă încredere: deficitele şi inflaţia au scăzut, iar economia a crescut. Această cosmetizare este însă doar temporară. România arată din ce în ce mai bine pe cadranele economiei europene şi a ajuns să fie apreciată ca „elev model” (de către FMI) sau chiar ca „ţară de încredere pentru investiţii” (de către agenţiile de evaluare).

România liberă: Câţi bani arde statul pentru a subvenţiona căldura. 60% dintre localităţi au renunţat deja la încălzirea centralizată în ultimii 15 ani, chiar dacă gigacaloria era subvenţionată. Peste un milion şi jumătate de locuinţe în care stau cinci milioane de persoane (o pătrime din populaţia României) sunt alimentate prin intermediul sistemului centralizat de termoficare. Iar dacă în 1990 existau peste 150 de astfel de sisteme în România, astăzi numărul lor a scăzut la mai puţin de 100. Mai mult, 90% din sistemele de termoficare urbană din ţară sunt în pragul falimentului.

ZF: Antreprenorii români: Plătim taxe foarte mari, dar rezultatul e zero. Nu avem infrastructură, sănătate şi învăţământ! „Un nivel mai redus al CAS şi al TVA ar creşte nivelul de încasări” sau „taxele pe salarii sunt prea mari, iar munca este impozitată prea mult”, au spus ieri pentru ZF mai mulţi antreprenori români care au comentat pe tema impozitelor şi taxelor plătite în fiecare an. „Cel mai tare ne deranjează că nu avem o administraţie eficientă, un sistem judiciar corect, un sistem sanitar decent şi, mai nou, nici un sistem de învăţământ adaptat la noile cerinţe ale pieţei muncii”, spune Marcel Bărbuţ, proprietarul producătorului de materiale de construcţii AdePlast. Un calcul făcut de ZF arată că pentru a da angajatului 1.400 lei lunar, angajatorul plăteşte statului încă 1.000 de lei lunar – contribuţii sociale şi taxe. Deci, cheltuiala sa totală lunară pentru a plăti un salariu de 1.400 lei net lunar este de 2.400 de lei. La acest salariu, virează statului anual 12.000 de lei.

EVZ – Sondaj: şase francezi din zece cred că Nicolas Sarkozy nu poate gestiona criza economică
Circa 60% dintre francezi consideră că preşedintele Nicolas Sarkozy este incapabil să-i protejeze de efectele crizei economice, în timp ce 8 francezi din 10 cred că acesta nu are capacitatea de a reduce decalajele sociale, relevă un sondaj publicat de ziarul francez Le Monde şi preluat de AFP.

sursa money.ro

Lasati un comentariu