Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare

• publicat la: 1 noiembrie 2011
Ai centrală de apartament? Vei plăti o taxă de poluare

Uniunea Europeană va impune o taxă de poluare pentru centralele de apartament, a anunţat, luni, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, care a spus că măsura va intra în vigoare “în 2013 sau în 2015”.

Prezent la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP), ministrul Laszlo Borbely a spus că încălzirea pe baza centralelor individuale nu va mai fi o soluţie atât de atractivă pentru proprietarii de locuinţe, în special din cauza intenţiei de a impune o taxă de poluare pentru acestea.

“Vă spun că Uniunea Europeană va impune o taxă pentru aceste centrale de apartament, centrale individuale, pentru că şi ele poluează. Şi din acel moment nu ştiu dacă ele vor rămâne o soluţie atât de atractivă”, a spus ministrul Mediului.

În cadrul dezbaterii organizate de IPP, care se axează pe problemele administraţiei locale în furnizarea utilităţilor publice, Borbely le-a amintit primarilor prezenţi în sală de situaţia secuilor, “care au insistat să se introducă gazul în zona lor, iar acum se luptă să se debranşeze pentru că au alternative ecologice, cu rumeguş, cu pelete”.

“Este, Slavă Domnului!, destul lemn în zonă”, a spus Borbely.

Întrebat de moderator ce se întâmplă în zonele în care majoritatea s-a debranşat de la sistemul centralizat, Borbely a răspuns că o soluţie ar fi centralele de bloc, pe combustibili tradiţionali sau pe tehnologii care folosesc energii regenerabile.

sursa  mediafax

comentarii

de Botos la 3 noiembrie 2011 - 07:17

Ce se intampla cu cetralele cu combustibil solid ? De o perioada se obsearva ca tot mai multi localnici au asa ceva, dar mai ales de cand au aparut acele cazane cu gazeificare, nu se mai poate deschide un geam pentru aerisire aproape idiferent de perioada zilei, nu poti iesii pe strada cu copilul din cauza fumului puternic.
In acest caz nu sunt reglementari ce trebuie respectate la instalarea unui asemenea sistem? Acestea nu polueaza

Lasati un comentariu