Asistentele românce, şocate de felul in care britanicii au grijă de bătrâni

• publicat la: 20 noiembrie 2011
Asistentele românce, şocate de felul in care britanicii au grijă de bătrâni

Asistentele provenind din România sunt şocate de neglijenta cu care sunt trataţi bătrânii din Marea Britanie, a spus seful Colegiului Regal pentru Asistente.

Doctorul Peter Carter a spus că aistentele care au făcut studii in Estul Europei sunt „uimite” că sistemul britanic pune atata accent pe intocmirea de documente, si de numarul de pacienti varstnici admisi in spital cu dureri provocate de şederea prea mult timp intr-un loc, demonstrand ca nu li s-a dat atentie nici de catre familie, nici de personalul specializat, scrie The Telegraph.

Carter a apreciat că asistentele straine contribuie la serviciile medicale din Marea Britanie, fiind de multe ori blamate pe nedrept cu privire la calitatea serviciilor lor. Acesta a precizat ca asistentele din afara Marii Britanii ii ofera informatii importante cu privire la diferentele culturale dintre serviciile medicale.

Carter le-a intrebat pe asistentele din România ce diferente au remarcat de când lucrează in sistemul britanic. „Primul lucru pe care mi l-au spus a fost că sunt uimite de cantitatea de documente. Au spus că n-ar fi visat niciodata că vor petrece atata timp ca să scrie niste lucruri”, a spus Carter.

„In al doilea rând, au fost uimite de numărul de persoane care vin in spital cu dureri din cauza sederii prea mult timp intr-un loc. N-au văzut niciodată asa ceva. Unii dintre bătrâni vin din propriile locuinte, altii din aziluri. Asistentele au spus ca au fost luate prin surprindere – asta a fost evaluarea lor sincera”, a continuat Carter, subliniind ca aceste remarci sunt un simptom al problemelor din sistem, care se bazeaza prea mult pe asistente fara studii aprofundate, care nu vad semnalele unei deteriorari a sanatatii.

Carter a mai spus ca angajatii provenind din România au vorbit pozitiv despre alte aspecte ale sistemului britanic de sanatate, insa problemele ridicate de ei merita o dezbatere serioasa.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu