Cascada Cailor, cea mai inaltă cădere de apă din România

• publicat la: 6 noiembrie 2011
Cascada Cailor, cea mai inaltă cădere de apă din România

România este o ţară plină de obiective turistice unice si fascinante care atrag anual milioane de vizitatori. Fie că vorbim despre zona litoralului, fie despre cea montană, ţara noastră nu duce deloc lipsa de atracţii pentru turistii români si mai ales pentru cei de peste hotare. De la peşteri nesfârsite la chei si stânci cu forme deosebite, de la peisaje naturale la oraşe medievale pline de castele si legende faimoase, România este gata oricând să-si intâmpine oaspetii cu locuri si clipe de neuitat. Skytrip.ro vă prezintă zilnic un obiectiv românesc de neratat.

Cascada Cailor este cea mai inaltă cădere de apă din România, cu o inălţime de 80 de metri. Impresionantul obiectiv turistic este situat in apropierea Complexului Turistic Borşa, judetul Maramures si face parte din Rezervatia Naturală Piatra Rea.

Cascada Cailor s-a format pe cursul râului Fântâna, aflându-se la o altitudine de 1.300 m. Căderea de apă incepe de pe Podişul Cailor.

Originea denumirii

Legenda spune ca numele Cascadei Cailor provine de la o intamplare petrecuta aici cu mult timp in urma. O turma de cai a fost incoltita in timpul unei furtuni de catre un urs pe marginea platoului de unde se formeaza cascada, iar din cauza spaimei si in lipsa vizibilitatii, caii au sarit in gol si au murit.

Marcati de eveniment, localnicii au inceput să foloseasca numele de Cascada Cailor. Tot de aici isi trag numele Muntele Cailor, circul glaciar Podul Cailor si Izvorul Cailor.

Cum ajungi la Cascada Cailor

Accesul turistilor se poate face dinspre Complexul Turistic Borsa sau de pe creasta muntilor Rodnei.

Dinspre Complex se poate urca pe jos, pe traseul marcat cu triunghi rosu (2 – 3h) sau urcand cu telescaunul si apoi continuand pe jos 1 km. Cea de-a doua optiune permite vizitarea cascadei inclusiv iarna, cand intreaga cadere de apa este inghetata.

Lasati un comentariu