Ce nu ştiai despre Facebook. Află câteva lucruri inedite

• publicat la: 23 noiembrie 2011
Ce nu ştiai despre Facebook. Află câteva lucruri inedite

De când Facebook a devenit un important instrument atât pentru relaţionare virtuală cât şi pentru transmiterea informaţiilor de către marile companii, a reuşit să strângă milioane de utilizatori în întreaga lume, dar şi câteva date inedite legate de utilizatorii săi.

Un utilizator are în medie 130 de prieteni virtuali

Nu-ţi face griji pentru popularitate – un om are în medie 130 de prieteni virtuali, iar femeile au ceva mai mulţi ca bărbaţii, arată statisticile. Cu toate că sunt mulţi care au mult mai mulţi prieteni, în general nu interacţionează decât cu patru şi până la şapte dintre aceştia.

Peste 25% au fost părăsiţi de parteneri pe Facebook

Cine mai pierde timpul să discute faţă în faţă sau măcar la telefon problemele dintr-un cuplu? La modă este acum să-i dai papucii direct pe site-ul de socializare, schimbându-ţi „statusul relaţiei” – şi nici măcar nu mai trebuie să-ţi baţi capul să anunţi fostul sau fosta. Un sondaj arată că deja peste 25% au trecut prin asta până acum.

Pozele cu bebeluşi alăptaţi, interzise

Proaspetele mămici s-au enervat foarte tare atunci când pozele cu copilaşii lor – în timp ce beau lapte de la sân – au fost şterse de pe site-ul de socializare. Reprezentanţii au declarat că nuditatea este interzisă pe Fb, cu toate că pozele cu femei în bikini nu sunt scoase.

Facebook, cauza unui divorţ din cinci

Dacă nu este destul de îngrijorător că numărul divorţurilor peste tot în lume creşte de la an la an, acum mai există încă o cauză care să ducă la eşuarea unui mariaj. Da, chiar Facebook. Potrivit unui studiu, unul din cinci cupluri se desparte din cauza site-ului de socializare – pe care se găsesc dovezile de infidelitate.

36% dintre utilizatori intră pe Facebook după ce fac sex

Nu mai este la modă să îţi aprinzi ţigarea după ce faci sex cu partenerul sau partenera. În schimb, obiceiul nociv a fost înlocuit cu altul, ce-i drept, poate nu la fel de dăunător plămânilor. Un studiu a arătat că 36% dintre utilizatori intră pe Facebook imediat după ce întreţin relaţii sexuale.

Peste 350 de milioane de oameni suferă de „dependenţă de Facebook”

Psihologii americani au descoperit o nouă afecţiune, cauzată de utilizarea acestui site – dependenţa de Facebook. Potrivit specialiştilor, efectele sunt de la scăderea productivităţii, inabilitatea concentrării, superficialitatea relaţiilor de prietenie şi până la izolare în unele cazuri extreme.

Studenţii cu profil pe Fb au note mai mici decât cei fără

Un studiu efectuat în urmă cu doi ani a dezvăluit faptul că studenţii care şi-au făcut conturi pe Facebook au început să piardă atât de mult timp pe acest site încât au lăsat şcoala deoparte, unii chiar fiind nevoiţi să repete ani de învăţământ.

Burger King a dat burgeri gratuiţi celor care renunţau la prieteni pe Fb

La începutul anului 2009, Burger King a avut o campanie de publicitate utilizând aplicaţiile de pe site-ul de socializare. Campania, intitulată ‘The Whopper Sacrifice’ (sacrificiul Whopper-ului – burgerul reprezentativ al lanţului de fast food, n.r.) le dădea ocazia utilizatorilor să şteargă 10 prieteni de pe contul lor şi astfel primeau în schimb câte un Whopper. Peste 250.000 de „prieteni” au fost sacrificaţi în timpul campaniei.

Arestat pentru că i-a cerut fiicei sale să facă sex

Un bărbat din Statele Unite a fost arestat după ce i-a cerut fiicei sale de 13 ani să facă sex, prin intermediul Facebook. Acesta a fost prins de poliţişti şi trimis în spatele gratiilor.

sursa libertatea

Lasati un comentariu