Florin Piersic Jr. la Festivalul SPOT din Carei

• publicat la: 3 noiembrie 2011
Florin Piersic Jr. la Festivalul SPOT din Carei

Actorul, regizorul de teatru şi film, scenaristul, producătorul şi scriitorul Florin Piersic Jr. participă la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Studenţi SPOT. Evenimentul, gazduit de municipiul Carei, cu sprijinul Consiliului Local, al Primăriei şi al societăţii Contitech, are loc în perioada 14 – 20 noiembrie, pentru a V-a oară consecutiv.

Cunoscut publicului dintr-o serie de spectacole de succes, distins cu premiul UNITER în 2002, deţinător al mai multor premii importante pentru filmele pe care le-a produs, regizat sau în care a jucat, Piersic jr. soseşte la Carei miercuri, 16 noiembrie, şi a convenit să susţină o discuţie liberă cu studenţii despre teatru, film, artă în general şi experienţele acumulate de-a lungul unei cariere de invidiat.

De asemenea, Florin Piersic a propus şi discuţii despre scenariile de film, care, după propriile declaraţii, îl preocupă extrem de mult în ultima vreme.

SPOT are ca invitaţi în acest an Facultatea de Teatru şi Televiziune Cluj-Napoca, Departamentul de Artă Teatrală Craiova, Universitatea de Artă din Târgu Mureş, Facultatea de Litere şi Arte din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu, Departamentul de Arte ale Spectacolului din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Universitatea Spiru Haret din Bucureşti, în timp ce din străinătate vor sosi studenţii Universităţii de Arte din Chişinău, cei ai  East 15 Acting School London şi ai Royal Holloway University din Londra.

Alături de studenţi, în acest an, SPOT propune şi o întâlnire cu o parte dintre laureaţii Galei HOP 2011, o expoziţie de costume şi decoruri, realizate de studenţii scenografi ai secţiei din Târgu Mureş, îndrumaţi de profesoara Dobre Kothay Judith, spectacolul „Acasă” al Teatrului de Curte şi Cameră Macondo, singurul teatru independent din judeţul Satu Mare, cu sediul în Carei.

De asemenea, în cadrului festivalului a fost invitat, pentru a doua oară, spectacolul „Mady-Baby” al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timişoara.

Florin Piersic junior este absolvent al Academiei de Teatru si Film, secția actorie, promoția 1991.  A jucat in one-man-show-ul „Sex, Drugs, Rock&Roll” de Eric Bogosian, pentru care a primit Premiul pentru Cel mai bun actor al anului 2002 la Gala UNITER.

În 2004, a creat Casa de producţie ARTIFICIAL HORIZON.

A primit premiul special al juriului la Festivalul Alternative de la Târgu Mureș, in 2004, premiul special al juriului la B-Est Film Festival , in 2005, premiul pentru debut la Premiile UCIN in 2006. Din 2006 colaboreaza ca traducător din limba engleză pentru revista FHM. Este editorialist la revistele EVA, 24-FUN, HBO, THE ONE, MAX. A jucat in producţiile cinematografice „Călătoria lui Gruber”, „Contratimp 2”, „Bibliotheque Pascal”, „Town Creek”, „Youth Without Youth”.

In iulie 2009 a lansat volumul „Opere Cumplite”, iar în 2011, volumul Romantic Porno.

Paul  Sarvadi

Lasati un comentariu