Unde să lucrezi ca să câştigi peste 4.000 de lei net pe lună

• publicat la: 7 noiembrie 2011
Unde să lucrezi ca să câştigi peste 4.000 de lei net pe lună

Câştigul salarial mediu nominal net a fost in septembrie de 1.464 lei, in creştere cu 0,6% (9 lei) faţă de august si cu 9,3% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, cele mai mari valori inregistrându-se in extracţia petrolului brut si a gazelor naturale, iar cele mai mici in hoteluri şi restaurant, a anunţat Institutului Naţional de Statistică (INS).

Astfel, in extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale câştigul salarial net a fost de 4.027 lei, iar in hoteluri si restaurante de 866 lei.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost in septembrie de 2.017 lei, in crestere cu 12 lei faţă de august.

In luna analizată, nivelul câştigului salarial mediu net a inregistrat, in aproape egală măsură, atât cresteri, cât şi scăderi faţă de luna precedentă.

Cea mai semnificativă creştere a câştigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a inregistrat in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, urmată de extractia minereurilor metalifere, fabricarea produselor de cocserie si a produselor obţinute din prelucrarea titeiului, fabricarea produselor farmaceutice de bază si a preparatelor farmaceutice, cu majorări intre 10% si 20%.

Scăderile câştigului salarial mediu net au fost cauzate de nerealizarile de productie ori incasările mai mici (functie de contracte), de dificultatile financiare din sectorul economic.

Reduceri mai mari, intre 7% si 11,5%, s-au inregistrat in alte activitati extractive si in extractia carbunelui superior si inferior, captarea, tratarea si distributia apei si fabricarea altor mijloace de transport.

In sectorul bugetar s-au inregistrat uşoare cresteri ale câştigului salarial mediu net in invăţământ (3,7%), ca urmare a plăţii participării cadrelor didactice in comisiile de admitere, acordarii de prime personalului didactic din invăţământul superior, precum si a incetării contractelor personalului suplinitor cu castiguri salariale mici, si in sanatate si asistenta sociala (0,2%), pe fondul plăţii drepturilor salariale restante, precum si a disponibilizarii personalului care realiza câştiguri salariale mici.

In administratia publică câştigul salarial mediu net a fost in uşoară scădere comparativ cu luna august (-0,2%), in principal ca urmare a decontărilor in avans a concediilor de odihnă acordate in lunile precedente.

sursa incont.ro

Lasati un comentariu