Ziua Naţională sărbătorită la jandarmi

• publicat la: 30 noiembrie 2011
Ziua Naţională sărbătorită la jandarmi

Vineri 30 noiembrie jandarmii sătmăreni au îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a participa la manifestările premergătoare aniversării Zilei Naţionale a României.

În sala de şedinte a Inspectoratului a fost organizată o întrunire festivă la care a participat tot personalul disponibil al unităţii.

După intonarea Imnului de Stat, Inspectorul – Şef, colonelul Gheorghe Avram a vorbit despre semnificaţia zilei de 1 decembrie, după care a fost prezentat mesajul Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Momentul culminant l-a consituit prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor, domnul Constantin Traian Igaş, prin care 1 ofiţer şi 1 subofiţer din cadrul inspectoratului sunt avansaţi la gradul următor înaintea expirării stagiului minim.

Astfel maior Hidigan Radu – Nicolae a fost avansat la gradul de locotenent colonel, iar plutonier Malinetescu Daniel a fost avansat la gradul de plutonier major.

Tot cu prilejul Zilei Naţionale a României 1 ofiţer şi 4 subofiţeri au fost recompensaţi cu „mulţumiri” din partea Inspectorului General al Jandarmeriei Române.

Pe plan local Inspectorul – Şef al unităţii a acordat o serie de recompense, după cum urmează: „mulţumiri” pentru 3 ofiţeri, 1 maistru militar, 68 de subofiţeri şi 3 personal contractual, şi „citare prin ordin de zi” pentru 4 ofiţeri şi 27 de subofiţeri.

Nu au fost uitaţi nici sărbătoriţii zilei, cei care astăzi îşi aniversează onomastica sau ziua de naştere, toţi fiind felicitaţi de către comanda unităţii.

Ziua a continuat cu un moment de rugăciune la paraclisul unităţii, unde preotul militar Cristian Silaghi a săvârşit Sfânta Liturghie.

Cupa 1 decembrie” este activitatea care va încheia ziua,  la Sala de Sport a Grupului Şcolar Traian Vuia, unde structurile unităţii îşi vor disputa întâietatea pe terenul de fotbal.

redactia

Lasati un comentariu