6 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!

• publicat la: 27 decembrie 2011
6 torturi pentru Revelion. Invaţă noi reţete delicioase şi apetisante!

Tort cu căpşuni, brânză, ciocolată, cafea, dovleac sau portocale? Vezi reţetele recomandate de Eva.ro pentru noaptea dintre ani pentru a face torturi noi care vor impresiona invitaţii!

1. Tort cu vanilie şi căpşuni

Ingrediente pentru crustă:

– 1/2 cană migdale crude;
– 1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude;
– miere de albine, după gust;
– cacao sau pudră de roşcove, după gust.

Se mărunţesc migdalele şi seminţele de floarea soarelui în robot, după care se adaugă mierea de albine pentru a lega ingredientele. La final, se amestecă pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasă de ciocolată. Se presează crusta în formele dorite.

Ingrediente pentru crema de căpşuni:

– 1/2 cană nuci caju înmuiate 3-4 ore;
– miere de albine, după gust;
– 1 cană căpşuni proaspete;
– 4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.

Se amestecă toate ingredientele în blender, se toarnă peste crusta şi se lasă la frigider o jumătate de oră până se întăreşte puţin crema.

Ingrediente pentru crema de vanilie:

– 1/2 cană nuci cajul înmuiate 3-4 ore;
– miere de albine, după gust;
– căteva picături esenţă de vanilie/extract de vanilie/baton de vanilie
– 1 lingură seminţe de mac;
– 4-5 linguri ulei de cocos topit în apă călduţă.

Se amestecă toate ingredientele în blender şi se toarnă peste crema de căpşuni. Se ornează tarta cu felii de căpşuni şi frunze de mentă.

Sugestii utile:

  1. Curmalele pot să înlocuiască mierea de albine.
    2. În locul migdalelor poţi să alegi nucile, fulgii de cocos sau o combinaţie între ele pentru a ieşi mai ieftin.
    3. Uleiul de cocos poate să fie înlocuit cu uleiul de palmier.
    4. Aş vrea să încerc să înlocuiesc nucile caju cu nuca de cocos proaspătă, deoarece este mai ieftină.
    5. Cacaua pudră poate să fie înlocuită cu pudra de roşcove.
    Poftă bună!

2. Cheesecake cu dovleac copt

Pentru crustă:

– 1 cană biscuiţi digestivi mărunţiţi
– 4 limguri de unt
– 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit
– 1 linguriţă miere de albine (opţional).

Pentru cremă:

– 2 căni piure de dovleac copt
– 4 linguri de unt
– 2 pachete de cremă de brânză sau brânză de casă
– 1 linguriţă esenţă de vanilie
– 1 linguriţă scorţişoară
– 1 linguriţă ghimbir răzuit
– 1/4 linguriţă sare de mare

– 1/2 cană zahăr pudră.

Mod de preparare

1. Untul se topeşte şi se combină cu biscuiţii digestivi, ghimbirul răzuit şi mierea de albine. Se pune crusta într-o tavă cu pereţi detaşabili şi se presează cu ajutorul unui pahar. Se dă la cuptorul încins timp de 7 minute.
2. Crema de brânză şi untul se amestecă cu mixerul, după care se încorporează piureul de dovleac şi condimentele.
3. La final se adaugă zahărul pudră şi sarea de mare.
4. Se aşază peste crusta răcită, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 6 ore.

3. Găteşte fără foc: Tort cu portocale şi ciocolată pentru Crăciun

Pentru crustă/blat ai nevoie de:

– 1/2 cană migdale şi 1 pumn mic de nuci braziliene (poţi opta pentru orice tip de nuci, chiar şi seminţe de floarea soarelui crude);
– cacao pudră, în funcţie de intensitatea culorii pe care vrei să o obţii;
– 1/2 cană curmale curăţate de sâmburi;
– un vârf de linguriţă de scorţişoară.

Pentru delicioasa cremă ai nevoie de:

– 1 cană nuci caju înmuiate peste noapte în apă;
– zeama şi coaja de la 3 portocale mai mici;
– 1 mango (opţional, pentru un plus de culoare şi gust);
– un sfert de linguriţă cu ghimbir proaspăt răzuit;
– miere de albine, după gust;
– 3/4 cană ulei de cocos şi unt de cacao topite la abur (poţi opta şi pentru uleiul de palmier).

Pentru topping-ul de ciocolată ai nevoie de:

– miere de albine;
– cacao pudră;
– puţină apă sau zeamă de portocale, în funcţie de consistenţa dorită.
Metoda de preparare este una simplă, fără bătăi de cap:

1. Ca să prepari crusta, se mărunţesc migdalele şi nucile braziliene în robotul de bucătărie, după care se încorporează pe rând curmalele, cacaua şi scorţişoara. Crusta obţinută trebuie să fie lipicioasă şi se presează cu ajutorul degetelor în forma pentru tort.
2. Ca să prepari crema trebuie să pui toate ingredientele în blender, cu excepţia uleiului de cocos şi a untului de cacao. Vei obţine o cremă pufoasă, iar la final se adaugă uleiul de cocos şi untul de cacao care au fost topite în prealabil pe baie de abur. Se toarnă crema peste crustă şi să lasă la frigider minim 4 ore sau de seara până dimineaţa.

3. Topping-ul de ciocolată se prepară amestecând mierea de albine cu cacao şi puţină apă sau zeamă de portocală, până când obţii consistenţa dorită. Se toarnă peste tortuleţ şi se ornează apoi cu felii şi coajă răzuită de portocală.

Pofta buna!

4. Tartă cu brânză, reţeta newyorkeză

Ingrediente:

Pentru blat: trei foi de napolitane (sau biscuiţi uscaţi şi foarte fini sau fulgi de porumb de foarte bună calitate), 100 de grame de unt nesărat, trei linguri de zahăr pudră.

Pentru cremă:
700 de grame de brânză de vaci proaspătă, dulce şi foarte bine scursă, 200 de grame de smântâna groasă, 6 ouă mari, 12 linguri de zahăr, cinci linguri de făină, coajă de la o lămâie, rasă fîn, un baton de vanilie.

Pentru glazură:
200 de grame de smântâna groasă, patru linguri de zahăr tos, coajă de lămâie.

Mod de preparare:

1. Sfărâmă foile de napolitane, biscutii sau fulgii de porumb până se fac că un pesmet. Amestecă-i cu zahărul pudra şi toarnă peste untul topit. Amestecă bine. Pune amestecul pe fundul unei tăvi cu pereţi detaşabili (cu diametul de 25 centimetri), unsă cu unt (şi pe laterală) şi presează foarte bine bine cu mână. Blatul trebuie să fie de cel mult doi cm grosime. Da tavă la frigider.
2. Pune într-un vas brânză, zahărul şi smântâna şi amestecă cu mixerul cinci minute, până ce se topeşte perfect zahărul, iar brânză se face cremoasă. Adaugă pe rând ouăle, şi amestecă după fiecare, câteva minute. Adaugă seminţele din batonul de vanilie şi coajă de lămâie, apoi făină. Amestecă bine.
3. Răstoarnă umplutura în tavă, peste blat. Nivelează frumos tartă. Pune prăjitură la copt în cuptorul cald, la foc iute în primele 15 minute, apoi la foc mic, încă o 45 de minute, până devine fermă şi prinde o crustă aurie.
4. Amestecă smântâna pentru glazură şi zahărul, împreună cu răzătură de lămâie. Întinde cremă de smântâna peste tartă imediat ce a fost scoasă din cuptor şi lasă prăjitură să se răcească încet, la temperatură camerei. Da-o la rece. A două zi este perfectă.
5. Scoate tartă din tavă, a două zi. Când este rece iese foarte uşor, după ce scoţi peretele detaşabil.

6. Serveşte tartă, simplă sau cu sirop de fructe.

5. Tort Sacher

Ingrediente:

Pentru blat: 150 de grame de ciocolată amăruie (65-70 % cacao), 150 de grame de unt, 100 g zahăr pudră şi 100 de grame de zahăr tos, un baton de vanilie, 6 ouă mari, 150 de grame de făină, 300 de grame de dulceaţă de caise (obligatoriu).
Pentru glazură: 200 de grame de zahăr, 125 ml de apa, 200 g ciocolată amăruie.

Mod de preparare:

1. Rupe tabletă de ciocolată de 150 de grame în bucăţele, şi pune-o într-un vas la bain-mărie să se topească încet.
2. Pune untul moale, adaugă zahărul pudra, şi seminţele din batonul de vanilie. Amestecă cu mixerul, şi adaugă, pe rând, alternativ, ciocolată topită şi câte un gălbenuş de ou, până se termină şi ouăle şi ciocolată.
3. Bate albuşurile spumă împreună cu zahărul tos, până ce acesta se topeşte complet, iar albuşul devine foarte tare şi dens.
4. Amestecă jumătate din albuşurile spumă în cremă de ciocolată, adaugă făină cernută, apoi restul de albuş. Amestecă încet cu o spatulă pentru că aluatul să rămână pufos şi aerat.
5. Pune pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm hârtie de copt, toarnă compoziţia şi neveleaz-o cu o spatulă.
6. Încinge bine cuptorul şi pune tortul. În primele 15 minute lasă uşa de la cuptor deschisă, după care închide uşa cuptorului şi mai lasă-l încă 30-40 de minute.
7. Răstoarnă blatul pe un fund de lemn, scoate hârtia şi lasă-l să se răcească de tot. Tăie-l în două pe orizontală.
8. Pune dulceaţa de caise la bain-marie. Când s-a încălzit, răstoarnă dulceaţa într-un blender, pune o lingură de coniac şi omogenizează bine.
9. Când se montează tortul, se unge toată suprafaţa lui cu dulceaţa. Dacă dulceaţa este călduţă este mai bine.

Prepară glazura:

1. Pune zahărul cu apa la foc. După ce începe să clocotească, mai lasă-l 4 minute. Da deoparte siropul obţinut şi topeşte ciocolată în bain-marie. Apoi adaugă încet ciocolată topită în siropul de zahăr fierbinte, amestecând cu un tel. Amestecă încet ca să nu intre aer în glazură, până rezultă o glazură groasă şi netedă.
2. Toarnă glazură pe mijlocul tortului şi întinde repede pe suprafaţa şi pe margini. Se pune tortul pe un platou şi se lasă să se întărească glazura. Ornează cât de simplu se poate.

3. Lasă tortul să se răcească la temperatura camerei şi serveşte-l abia după 24 de ore de la preparare. Se păstrează în frigider doar după ce a fost început.

6. Tiramisu cu vişine

Ingrediente:

– 16 -20 pişcoturi
– 250 grame brânză mascarpone
– 4 ouă
– 4 linguri cu zahăr
– 1 lingură de cacao pudră
– esenţa de migdale
– 1 ceşcuţă de vişinată
– vişine din vişinată.

Preparare:

1. Separă albuşurile de gălbenuş. Amestecă foarte bine gălbenuşurile cu zahărul, până se transformă într-o cremă spumoasă. Adaugă esenţa de migdale.
2. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le încet în crema de gălbenuş, apoi adaugă brânza mascarpone.
3. Aşază pişcoturile, într-un strat, într-o tavă potrivită. Stropeşte-le cu vişinată şi presară vişine din belşug peste pişcoturi. 4. Pune un strat de cremă, apoi din nou pişcoturi.
5. Adaugă vişinata, vişine şi crema. Pudrează din belşug cu cacao. Lasă prăjitura la rece cel puţin cinci ore înaite să o serveşti.

sursa eva.ro

Lasati un comentariu