Absolvenţii şcolilor de poliţie, şomeri pe perioadă nedeterminată

• publicat la: 9 decembrie 2011
Absolvenţii şcolilor de poliţie, şomeri pe perioadă nedeterminată

Peste 3.000 de elevi care au finalizat cursurile şcolilor post-liceale de poliţie anul acesta nu vor fi încadraţi în posturi din cauza lipsei fondurilor pentru plata salariilor.

Absolvenţii cursurilor şcolilor de poliţie, din seria 2009 – 2011, ar fi trebuit să dea examenele de absolvire în vară şi să fie încadraţi pe posturi până în luna septembrie a acestui an.

În lipsa posturilor vacante, elevilor din promoţia 2009 – 2011 li s-a comunicat că vor susţine examenul de absolvire în luna decembrie, urmând a fi încadraţi pe posturi la începutul anului 2012.

Viitorii agenţi de poliţie, jandarmi sau poliţişti de frontieră au primit o nouă veste proastă în Monitorul Oficial, Partea I nr. 861 din 7 decembrie 2011, unde a fost publicată legea care aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, care amână pentru o perioadă nedeterminată încadrarea pe posturi a absolvenţilor şcolilor de poliţie.

Astfel, absolvenţii cursurilor şcolilor de poliţie sau jandarmerie din seria 2009 – 2011, vor susţine examenul de absolvire în anul 2012, conform calendarului care va fi aprobat prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, după vacantarea numărului necesar de posturi. Elevii seriei 2009 -2011 vor fi în continuare în vacanţă.

Contul de Facebook al ministrului Administraţiei şi Internelor a fost inundat de mesaje de la elevii care au de aşteptat o perioadă nedeterminată până când vor fi încadraţi, şomeri până în momentul alocării posturilor.

sursa ziare.ro

comentarii

de elev la 11 decembrie 2011 - 21:32

Auzi, “someri”?! Nu suntem someri. Statul nu ne da niciun ban. Au avut grija cei de la conducerea scolii sa nu indeplinim conditiile de ajutor de somaj. Nici macar solda nu am mai primit-o de jumatate de an. Probabil “zace” intr-un cont ca sa ia dobanda, cretinii !
Colcaie comandamentul de, cica, profesori cu salarii de mii de lei. Caldura au, mancare moca au, haine moca au… au de toate si tot se plang. Daca indraznesti sa le ceri o invoire, parca le-ai cere sa-ti doneze un rinichi…
N-am vazut in viata mea atatia profesorasi incompetenti cu salarii atat de mari.
Dar sa nu uitati ca fara noi, elevii, materia prima, voi ati fi niste ratati!

de IO mircea la 12 decembrie 2011 - 15:20

Da cati bani ai dat cat timp ai fost elev pe cazare,mancare si haine?

de norbi la 13 decembrie 2011 - 06:00

Da atunci de ce inscrie scoala aceasta elevi si cheltuie cu ei daca nu are nevoie de ei pe urma?

de IO mircea la 13 decembrie 2011 - 06:27

si altii fac o facultate chiar si la stat pe banii parintilor si nu isi gasesc loc de munca.

de norbi la 13 decembrie 2011 - 06:46

E bine cum spui dar la alta facultate nu promite nimeni nimic,ai terminat si gasesti sau nu loc de munca dar la scoala de politie pana acum nu asa a fost.De ce dau bani pentru haine la elevi si cheltuie cu ei daca nu este nevoie de ei oricum?

de IO mircea la 13 decembrie 2011 - 12:42

da atunci de ce nu se face inginer ca sa gaseasca loc de munca ca nu tu l-ai trimis la sc de militieni,numa ca acolo nu tre sa lucreze.

de larisa la 13 decembrie 2011 - 14:44

da atunci de ce nu se desfiinteaza scoala daca tot nu e nevoie de produsele ei? da de ce crezi ca oricine se poate face inginer sau ca toti cei care sunt ingineri isi gasesc loc de munca?ar trebui sa respectam fiecare meserie si mai ales sa punem accent pe scolile de meserii ca azi maine nu mai gasim croitori sau frizeri sau alte si alte meserii de stricta utilitate

de IO mircea la 13 decembrie 2011 - 18:42

chiar asta am spus si eu,draga larisa.esti cumva blonda sau nu ai citit toate comentariile?

de blonda la 13 decembrie 2011 - 20:12

Draga Mircea ai ceva impotriva blondelor?

de nelu la 13 decembrie 2011 - 20:32

se pare ca nu observati ca problema esentiala este cea a nerespectarii unui angajament pe care statul si l-a luat.
Statul roman si-a “respectat” in acelasi fel angajamentele si fata de pensionari si fata de bugetari si urmeaza, sub aceeasi glorioasa conducere sa si le “respecte” si fata de ceilalti locuitori in cateva luni, cand nu va mai avea bani pentru nimic de interes public, ci doar pentru fanteziile clientelei politice a PDL. Stati linistiti, ca urmeaza un nou imprumut de la FMI care sa ne bage si mai adanc in galeata. Daca nu, in circa jumatate de an statul nu va mai putea plati nimic. Evident, nici pensii nici ajutoare, nici salarii la bugetari. Traiasca PDL in frunte cu secretarul sau general tovarasul Traian Basescu!

de nelu la 13 decembrie 2011 - 20:36

Am gresit, nici macar comunistii nu si-au permis sa faca ceea ce au facut astia cu privire la salarii si pensii! Inca putin si vor incepe unii sa strige “Ceausescu sa ne ierti, in decembrie am fost beti!”

Lasati un comentariu