Alocaţia de stat pentru copii

• publicat la: 22 December 2011
Alocaţia de stat pentru copii

Statul dă bani de buzunar copiilor

Dacă ti-ai făcut calculele si observi că bugetul familiei a avut de suferit, il poti ruga pe prichindelul tău să-ti acorde un imprumut din pusculita in care a adunat banii din alocatia de stat

Ai observat jucării noi in camera copilului tău sau, mai ciudat, vreun animal de companie gata sa fie plimbat la cele mai matinale ore ale diminetii? E clar, juniorul tau a strans banii din alocatia de stat si a decis sa-si satisfaca unele capricii, refuzate in prima instanta de catre tine.

Salariu de bebelus

Pentru a-i ajuta pe temerarii aflati in perioada de rodaj a statutului de parinti, suma de 200 de lei acordata lunar pentru copilasii ce nu au depasit varsta de doi ani asigura garderoba si sursa de hrana principala, adica tot arsenalul de scutece si lapte praf. Odata cu pierderea statutului de bebelus, se diminueaza si aportul statului in ceea ce priveste buzunarul copilului, astfel ca minorii cu varsta cuprinsa intre 2 si18 ani au la dispozitie doar 42 de lei alocati lunar pentru a-i cheltui dupa bunul plac.

Codul pin al alocatiei

Sa nu te mire daca prichindelul tau va veni cu legea alocatiei atent studiata si iti va cere plata salariului pentru toate activitatile intreprinse in societatea comerciala a familiei, in calitate de copil-sef! Chiar daca, pana ce implineste 14 ani, alocatia ti se plateste tie, parintelui, fii sigur ca odrasla ta va avea o precizie de ceas cand va veni momentul sa-si primeasca remuneratia.

Cum a implinit deja 14 ani, titularul de drept al alocatiei primeste titlu de semnatura si poate intra singur-singurel in posesia celor 42 de lei, acest moment statuand independenta sa financiara, cel putin pentru o zi a lunii. Pentru a intra in posesia sumei, copilul este liber sa aleaga dintre mai multe variante, cum ar fi plata prin mandat postal, in contul curent bancar sau direct la scoala, invatatoarea sau diriginta avand grija sa se ocupe de plata “salariilor”. Cum tinerii adolescenti sunt ahtiati dupa tehnologie, carduri si tot soiul de coduri, cu siguranta vor opta pentru deschiderea unui cont bancar, ca doar vine la pachet cu un card lucios, numai bine de pozitionat strategic in portofelul primit cadou de Craciun.

Pe langa toate cardurile de fidelitate, cel de la banca sta la loc de cinste in portofel. Chiar si bancile fac jocul copiilor si ofera in paleta de carduri diferite tipuri de personalizari, care mai de care mai atractive pentru tanarul intreprinzator. Izvorul lunar care alimenteaza buzunarul copilului nu seaca odata cu implinirea varstei majoratului. Tinerii de pana la 26 de ani care inca studiaza vor beneficia in continuare de cei 42 de lei, eventual sa le ajunga pentru procesul de inramare a diplomelor de masterat.

Pentru detalii si pentru a te informa suplimentar, acceseaza site-ul www.avocat-tv.ro

Lasati un comentariu