Bank of China pătrunde în România, în 2012

• publicat la: 27 decembrie 2011
Bank of China pătrunde în România, în 2012

Bank of China, cu capital de stat, îşi va deschide, în 2012, o sucursală sau chiar o reprezentanţă în România, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, consilierul economic şi comercial al Ambasadei R. P. Chineze la Bucureşti, Liu Qiwei.

‘După trei zile de întâlniri profesionale în România, delegaţia Bank of China, condusă de vicepreşedintele sucursalei din Budapesta, Zhang Gang, a apreciat că a fost o vizită reuşită. În întâlnirile avute la Bucureşti, Bank of China şi-a exprimat dorinţa de a deschide o sucursală sau chiar o reprezentanţă în România pentru a sprijini dezvoltarea şi diversificarea relaţiilor bilaterale comerciale, în beneficiul investitorilor chinezi şi al companiilor româneşti care au interese de afaceri în China’, a spus consilierul economic şi comercial al Ambasadei, Liu Qiwei.

Acesta a precizat că o delegaţie de bancheri chinezi a venit la Bucureşti la invitaţia Ambasadei şi că, în perioada 20-23 decembrie, a avut întâlniri la Banca Naţională a României (BNR) şi la Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

‘Bancherii chinezi au avut mai multe întâlniri la BNR unde au discutat cu omologii lor, iar la CCIR au fost primiţi de preşedintele Camerei, Mihail M. Vlasov. De data aceasta, discuţiile au avut un caracter general’, a adăugat consilierul economic şi comercial al Ambasadei.

În acelaşi timp, delegaţia chineză s-a întâlnit atât cu reprezentanţi ai firmelor chinezeşti care sunt deja prezente în România, cât şi cu reprezentanţi comerciali chinezi.

La întrebarea privind cea mai probabilă dată de intrare a Bank of China pe piaţa românească, consilierul Ambasadei a afirmat că ‘va fi în curând’.

‘Nu este stabilită încă o dată, mai sunt unele formalităţi de îndeplinit în China, deci va dura ceva timp. După părerea mea, în calitate de consilier comercial şi economic al Ambasadei, Bank of China va veni în curând, în 2012′, a mai spus Liu Qiwei.

Pe parcursul vizitei lor în România, bancherii chinezi, respectiv vicepreşedintele Zhang Gang şi Wang Wei – adminstratorul sucursalei Bank of China în Ungaria, au fost însoţiţi de He Shaojun, secretar III al Ambasadei Chinei în România.

sursa cursdeguvernare

comentarii

de magyar la 28 decembrie 2011 - 11:01

Cu multi ani inainte,au venit romanii,au cucerit DACIA si au dus o gramada de bogatii,apoi au venit popoarele migratoare au dus si ei,au venit tatari,turcii,austriecii,ungurii toti au dus si tot mai este de dus,acuma vin si chinezii ca mai au ce duce.Ce bogata este ROMANIA!!!!!!!!!!!!!

Lasati un comentariu