Bătrâni din 19 judeţe au primit bani falşi la pensie

• publicat la: 13 decembrie 2011
Bătrâni din 19 judeţe au primit bani falşi la pensie

Peste 200.000 de lei falsi au ajuns pe pieţele si magazinele din 20 de judete din România si prin intermediul unui poştaş, care era implicat intr-o reţea de falsificare a banilor, si inlocuia cu bani falşi pensiile pe care le primeau bătrânii.

Procurorii DIICOT anunta ca din aceasta grupare faceau parte 16 persoane, cu vârste cuprinse intre 17 si 41 de ani, care erau specializate in falsificarea si punerea in circulatie de moneda nationala falsificata, se arată intr-un comunicat remis Ziare.com.

Bancnotele contrafăcute au fost imprăştiate pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Argeş, Olt si a altor 16 judete. Marţi, Bibire Nicusor a fost prins in flagrant, in Bucuresti, in timp ce plasa 160 de bancnote contrafăcute.

Autoritatile au realizat si perchezitii la domiciliile suspectilor si au confiscat aparatura utilizata pentru contrafacerea bancnotelor.

Procurorii DIICOT vor audia 11 persoane implicate.

Posta n-a fost informată de anchetă

Ulterior, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, Posta Romana a precizat ca nu a fost instiintata oficial de catre autoritatile competente ale statului cu privire la implicarea vreunui postas in astfel de activitati.

„Pe aceasta cale, ii asiguram pe toti clientii companiei, in special pensionarii, ca nu vor avea de suferit in niciun fel din punct de vedere financiar, iar pensiile se vor achita cu promptitudine de catre cei peste 14.000 de postasi, potrivit traditiei Postei Romane de distribuire a pensiilor si alocatiilor”, se mai arata in comunicat.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu