Cui folosesc alegerile comasate?

• publicat la: 14 decembrie 2011
Cui folosesc alegerile comasate?

De obicei, la vreme de Sărbători, creştinii au timp de reflectie, işi amintesc că odata, de mult, trăiau mai bine. Aveau un loc de muncă, o casă, un salariu care le ajungea de la o lună la alta, aveau de toate pe masa de sărbători. Ehe, ce amintiri frumoase! Acum, inaintea Sărbătorilor de iarnă, omul de rând se uită lung in portofelul prin care bate vântul si aşteaptă venitul mizerabil lunar primit de la statul român; o pensie de rahat, un salariu execrabil pentru cei angajati la stat, ajutorul de şomaj sau social, pentru a putea cumpăra o fărâmă de carne pe care s-o pună pe masa in ziua de Crăciun.
In astă vreme, guvernanţilor verzi-portocalii le arde de alegeri, pe care le comasează după bunul plac, le asumă la foc automat, de parcă pentru oamenii de rând acesta ar insemna prioritatea numărul unu.
Coalitia a decis ca Guvernul să inceapă procedurile de angajare a răspunderii pentru legile privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Decizia luată  nu reprezintă o noutate, ea a fost fluturată de mai multă vreme, iar acum, băieţii de la putere, se grăbesc ca proiectul să fie adoptat cât mai repede. Ce ripostă din partea Opozitiei ca macar acest proiect de lege să fie supus dezbaterii si votului in Parlament? Cei din Coalitie au mers mai departe. Legea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare va fi gata inainte de Crăciun, prin procedura de asumare guvernamentala. Pentru că asa vor ei, nu? Acest Guvernoi sfideaza in continuare cetatenii care i-au pus puterea in maini, continuand să actioneze impotriva celor care suporta de ani de zile măsuri aberante. Si acum, asa cum de altfel a făcut de când s-a instalat, conducerea portocalie ia decizii in interesul propriu. In istoria administratiei locale, odată cu aceasta decizie, se consemneaza incă o premiera: daca alegerile locale se comaseaza cu cele parlamentare, alesii locali (primarii, viceprimarii, consilierii locali si judeteni), vor avea mandatul initial de patru ani prelungit, cu incă cinci luni. In ultimii 20 de ani, nici un partid aflat la putere nu a reusit aceasta performanta. Adica, printr-o modificare a legilor existente, sa prelungeasca mandatul alesilor locali. In mod normal, mandatul in cadrul reprezentantilor administratie publice locale se poate prelungi doar in situatii exceptionale: de calamitate si de razboi. Acu’, ce să zic? Poate ăştia din PDL s-or fi gândit la războiul electoral si la calamităţile ce vor urma pentru ei dacă pierd alegerile. Asta dacă tinem cont de faptul că stau destul de naşpa in sondaje. Altfel, te intrebi, cui folosesc alegerile comasate?

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu