RCS&RDS ar putea deveni al patrulea operator de telefonie mobilă din Ungaria

• publicat la: 10 December 2011
RCS&RDS ar putea deveni al patrulea operator de telefonie mobilă din Ungaria

Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Ungaria a anunţat vineri că un număr de şase companii au depus documentele necesare pentru a fi incluse în procedura de licitaţie pentru acordarea unor noi licenţe de telefonie mobilă, transmite portofolio.hu.

Potrivit autorităţii, au fost primite documentele necesare de la următoarele companii: Telenor Magyarország Zrt., Magyar Posta Zrt. (Poşta ungară), RCS&RDS S.A. (operatorul de cablu din România), Vodafone Magyarország Zrt., Magyar Telekom Nyrt. şi Viettel Group (un operator de telefonie mobilă din Vietnam). Documentele primite vor fi revizuite iar acest proces ar urma să se încheie până la data de 2 ianuarie 2012. În cazul în care se va dovedi justificat, autoritatea ar putea cere participanţilor să remedieze deficienţele din documentele lor.

În prezent, în Ungaria operează trei operatori de telefonie mobilă: Telenor ASA (Norvegia), Vodafone Group PLC (Marea Britanie) şi Magyar Telekom Nyrt. (companie deţinută de grupul german Deutsche Telekom AG).

RCS & RDS este un important furnizor de servicii de televiziune prin cablu în România şi Ungaria. Omul de afaceri Zoltan Teszari deţine 43% din RCS&RDS, ceilalţi acţionari sunt fondurile de investiţii Epic şi Quadrant şi câţiva oameni de afaceri români şi manageri ai firmei.

Recent, Banca Comercială Română (BCR) a anunţat că a acordat companiei RCS&RDS, unul din jucătorii de top de pe piaţa locală de IT&C, un credit de 101 milioane euro. Creditul face parte dintr-o facilitate sindicalizată de finanţare de până la 300 milioane euro, la care au mai participat Credit Suisse şi CEC Bank.

sursa money.ro

Lasati un comentariu