Reţete de Crăciun:Coconut Ice

• publicat la: 11 decembrie 2011
Reţete de Crăciun:Coconut Ice

Un dulce specific in Marea Britanie, care se face acum in perioada Crăciunului.
Este elegant şi numai bun de pus pe masa de Craăiun sau de Revelion.Chiar dacă se face alb complet sau alb cu roşu , are un aspect şi un gust deosebit. Pentru iubitorii de cocos şi/sau Rafaello, acest dulce este delicios!

Ne trebuie:
340 gr nucă de cocos
(eu am pus 170 albă şi 85 roşie)
340 zahăr pudră
(nu am pus pentru ca laptele condensat a fost deja ff dulce)
o cutie lapte condensat(400ml)

(eu am pus două 395g + 90 g)

2-3 picături colorant roşu

Cum se face:
Intr-un bol turnăm laptele condensat, zahărul peste el si amestecăm bine până se omogenizează.

Dacă aveţi lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicată de zahăr.

Adaugăm nuca de cocos şi amestecăm, asigurându-ne că nu au rămas porţiuni uscate cu cocos.

Intr-o tavă pătrată sau dreptunghiulară – de preferinţă, punem folie alimentară, apoi punem compozitia,
o presăm bine cu dosul lingurii incât să fie compactă si netezim frumos exteriorul.

După care o băgăm la rece o oră minim, timp in care cocosul va absorbi din umezeală laptelui.
Eu am impărţit laptele in două (aproximativ), am făcut intâi compoziţia roşie, in care am pus cocos roşu si 2-3 picături de colorant alimentar roşu. Am pus in tava intâi compozitia roşie, am presat, apoi am pus compozitia albă.

După preferinţă, puteti face si biluţe din compozitie, pe care să le dati prin cocos.

După o oră sau mai mult scoateţi tava din frigider, scoateţi compozitia cu tot cu folie si tăiem totul  pătrate/dreptunghiuri.

Daca le lăsăm mai mult la rece ele se intăresc din ce in ce mai mult.
Buuun-bun!
Uşor, rapid şi de efect!

sursa edithskitchen

Lasati un comentariu