Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria

• publicat la: 20 decembrie 2011
Scrisoare deschisă poporului român – Mesajul tăbliţelor de la Tărtăria

Popor român ,

Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, de Crăciun , odată pe an să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi.Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut , crescut şi educat în graniţele sale ?

Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria, şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau, pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ. Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o să te laşi neglijat ?

Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc. Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare. NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT. De ce te laşi dezbinat ?

Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului. Sângele tău a salvat Europa iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile ?

Din tine au apărut Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni. De ce ai lăsat să se întâmple asta ?

Astăzi, popor român pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta ? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma ?

–          Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult. Tu taci;

–          Astăzi , ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.Tu taci;

–          Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro – ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi. Tu taci;

–          Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească, sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta ? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei. Tu taci;

–          Astăzi, ca şi pe vremea bolşevismului, la mare preţ sunt trădătorii, linguşitorii, vânzătorii de neam şi conştiinţă, traseiştii politici, gata să calce pe cadavre pentru a parveni şi a îşi păstra privilegiile. Tu taci;

–          Astăzi, parlamentul şi guvernul  ţării, divăniţii de azi, arendează pământurile  şi întreprinderile  “nerentabile “ la indicaţiile unor străini de neam cărora le cântă osanale, unor arendaşi străini, spunând că asta se numeşte privatizare. Pentru aceste arende, ei primesc peşcheşul iar ţara rămâne pe butuci. Tu taci;

–          Astăzi, urmele civilizaţiei străbunilor voştri sunt şterse pentru ca fii tăi să nu mai ştie niciodată cum au apărut ei pe acest pământ, cine le sunt strămoşii şi care le sunt meritele:

  1. Vechile situri arheologice sunt distruse, se construiesc şosele experimentale peste ele, Sarmisegetuza, Grădiştea, Munţii Buzăului, sunt vândute sub pretextul impulsionării turismului, unor privaţi care habar nu au că în pământul pe care îl calcă zace istoria ta încă nedescoperită. Tu taci;
  2. Elemente din tezaurul ţării sunt trimise “ la expoziţie“ în afara ţării şi uită să se mai întoarcă, iar cei ce le-au scos nu dau nici un răspuns, se fac că au uitat de ele. Tu taci;
  3. Arhivele tării sunt cedate printr-o lege a arhivelor străină de interesele naţionale, celor ce vor să scoată din mintea românilor ideea şi dovezile de unitate naţională.Tu taci ;

–          Slujbaşii ţării, căftăniţii vând la preţ de piatră seacă şi fier vechi bunurile realizate de tine, sub oblăduirea şefilor lor, împart banii, apoi sunt “judecaţi” de ochii lumii şi primesc pedepse cu suspendare, adică “mulţumesc, la revedere, te mai chemăm noi când avem nevoie de serviciile tale”. Tu taci ;

–          Oştirea ţării este batjocorită, decimată, dezarmată, pusă în slujba altora, copiii tăi mor pe pământuri străine iar Hatmanul Suprem vine în faţa ta şi spune că suntem într-o mare încurcătură, vom fi nevoiţi să împrumutăm avioane străine pentru a ne asigura siguranţa aeriană, de parcă asta s-a întâmplat peste noapte şi nu este urmarea politici sale dezastruoase , de parcă nimic din ceea ce se întâmpla românului azi nu i se datorează lui. Tu taci.

continuare în ziuaveche

comentarii

de Emil la 27 decembrie 2011 - 21:54

Este o noua intoxicare a lichelelor din actuala opozitie, care sunt disperate ca nu pot ajunge la putere pentru a fura si pentru a-si inchide dosarele lor penale.
Presedintele si PDL-ul au salvat tara de la faliment, de la dezastru, de la colaps economic, de la incetare de plati, de la hiperinflatie, de la prabusirea monedei nationale.
Presedintele si PDL-ul au creat conditiile iesirii tarii din recesiune si pentru revenirea la crestere economica.
Actualul guvern a atenuat, a limitat si a redus la minimum efectele crizei economice mondiale asupra tarii.
Presedintele si PDL-ul au declansat si au sustinut lupta anticoruptie.
Niciun alt presedinte si niciun alt guvern nu ar fi putut face mai mult, in aceasta perioada foarte grea de criza economica mondiala.
Toate problemele actuale ale tarii se datoresc exclusiv crizei economice mondiale, devalizarilor si dezechilibrelor provocate de fostele guvernari psd si pnl.
Partide ca psd, pc si pnl nu trebuie sa mai ajunga niciodata la putere.
Nu se poate compara un partid in care sunt maximum 10% posibil corupti (despre care exista banuiala ca au furat zeci sau sute de mii de euro), cu partidele din actuala opozitie, in care exista peste 90% sigur corupti, despre care exista mii de dovezi zdrobitoare, sute de dosare penale grele, zeci de procese pe rol (si despre care se stie sigur ca au furat milioane, zeci de milioane, sute de milioane sau chiar miliarde de euro), dar pe care justitia noastra corupta si subordonata marilor infractori, le tergiverseaza de ani de zile.
Presedintele si Premierul nu au o majoritate confortabila nici in parlament, nici in partid. De aceea, sunt obligati sa faca anumite mici compromisuri. Daca i-ar exclude imediat pe toti posibilii corupti din partid sau din guvern, ar putea atrage caderea guvernului si ajungerea la putere a marilor corupti si marilor infractori din psd, pc si pnl, care abia astepta sa-si inchida dosarele lor penale, adica sa arunce la gunoi toate eforturile din lupta anticoruptie.
Dupa ce marii infractori din psd, pc si pnl vor ajunge acolo unde le este locul, iar averile le vor fi integral confiscate, dupa ce acestia nu vor mai constitui un pericol pentru tara si pentru democratie, Presedintele si Premierul se vor descotorosi de cei posibil corupti, care acum asigura majoritatea in partid si in parlament.
Cei care nu-si dau seama de aceste lucruri sunt doar inapoiatii mintal, pentru ca pot fi manipulati de emisiunile mizerabile de la televiziunile mogulilor.
Lanseaza minciuni, calomnii, magarii si aberatii hotii, coruptii, infractorii si escrocii pentru ca stiu ca altfel vor ajunge acolo unde le este locul, iar averile le vor fi integral confiscate.
De ce oare s-au coalizat toti hotii, toti coruptii, toti infractorii, toate lichelele impotriva Presedintelui si PDL-ului ?
Majoritatea Romanilor sustin PDL-ul si pe Presedinte, dar nu pentru ca nu le cunosc lipsurile, erorile sau defectele, ci pentru ca alternativa la actualul Presedinte si la PDL, o reprezinta niste derbedei, niste repetenti si niste lichele, iar in spatele lor se afla marii corupti si marii infractori, care au devalizat tara in timpul guvernarilor anterioare, psd si pnl.
Bazinul electoral al psd, pc, pnl, prm, png, pp-dd-otv il constituie oamenii fara scoala, fara carte, fara minte, care pot fi manipulati de lichelele din opozitie si de la televiziunile mogulilor, oamenii simpli care confunda efectele crizei economice mondiale, cu efectele guvernarii, oamenii cu un IQ foarte redus, care nu pricep ca in toate tarile au fost adoptate masuri dure de austeritate, pentru a iesi din recesiune.

Guvernul actual nu a taiat nimic. Sa tai, inseamna sa ai de unde taia.
Guvernul nu a taiat salariile, pensiile sau ajutoarele pentru a folosi banii in alte scopuri. Bugetul a fost mult mai mic decit era necesar pentru a plati integral majorarile iresponsabile si nesustenabile de salarii si pensii, aprobate inaintea alegerilor din 2008, cu scop electoral, de fostul parlament.
Guvernul actual nu a furat niciun ban. Pur si simplu, se colecteaza mult mai putin decit trebuie sa plateasca guvernul pensionarilor si bugetarilor.
Salile de sport, patinoarele, fintinile muzicale s-au construit din bugetele locale (pentru ca asa au hotarit comunitatile locale) sau din bani europeni (nerambursabili).
Acei bani nu tin de bugetul de stat si nu pot fi folositi pentru salarii, pensii sau subventii, dar, din acei bani, in urma construirii unor sali de sport, patinoare sau fintini muzicale, TVA-ul si impozitul pe salariu ajung la bugetul de stat, care, astfel, pot fi folositi pentru salarii, pensii si subventii.
Bugetul de pensii provine din contributiile salariatilor de astazi.
Nr Salariati x Salariul mediu x Procent contributie pensii
4.800.000 x 1.800 x 0,31 = 2.500.000.000 RON pe luna
(Atit se colecteaza lunar pentru plata pensiilor)
Nr. Pensionari x Pensia medie
5.000.000 x 700 = 3.500.000.000 RON pe luna
(Atit trebuie sa plateasca lunar statul pensionarilor)
Dupa cum poate vedea oricine, este un deficit lunar de un circa miliard de RON sau de aproape patru miliarde de EURO pe an. De fapt, deficitul este mai mare pentru ca in realitate sunt mai multi pensionari, mai putini salariati, iar multe firme nu-si platesc contributiile catre stat. De unde sa plateasca guvernul diferenta de aproape patru miliarde de EURO pe an, doar pentru pensii ?
Acelasi deficit este si la bugetul de stat pentru plata salariilor bugetarilor, pentru ca au fost angajati citeva sute de mii de bugetari mai mult decit poate suporta bugetul de stat.
Bugetul de stat se obtine din taxele si impozitele platite statului (in special impozitul pe salariu si TVA-ul). In anii trecuti, cei plecati la munca in strainatate trimiteau acasa circa 8-9 miliarde de EURO pe an, cu care rudele din tara isi cumparau case, masini, haine, electronice, mincare etc. Din aceste operatiuni, statul incasa din TVA, citeva miliarde de EURO pe an.
Tot in anii trecuti, se luau credite doar cu buletinul. Cu banii imprumutati de la banci, Romanii isi cumparau case, masini, haine, electronice, mincare etc. Din aceste operatiuni statul cistiga din TVA inca alte citeva miliarde de EURO pe an.
Din cauza crizei economice mondiale, unele firme au intrat in faliment, altele au redus salariile, altele au redus personalul etc. Din acest motiv, impozitele incasate de stat pe salarii au scazut cu alte citeva miliarde de EURO pe an.
Iata, pe ansamblu, un deficit de cel putin zece miliarde de EURO pe an. Sa nu uitam, nici deficitul lasat de guvernul Moliceanu, de alte citeva miliarde de EURO.
Din imprumutul de la FMI, jumatate din bani au mers la Banca Nationala pentru mentinerea stabilitatii monedei nationale. Banii se afla neatinsi la Banca Nationala. Banca Nationala va restitui acei bani plus dobinzile. Guvernul a luat cele mai intelepte masuri in aceasta situatie de criza. A platit un an si jumatate salariile si pensiile, a mentinut stabila moneda nationala, nu a dus tara in hiperinflatie, nu a dus tara in incapacitate de plati, a creat conditiile relansarii economice care s-a si produs. Am iesit din recesiune.
Numai niste inapoiati mintal isi pot imagina ca guvernul sau Presedintele fura lunar miliarde de euro pentru ei sau pentru a-si plati clientela politica, riscind sa fie arestati sau linsati, in loc sa mareasca salariile si pensiile, iar apoi sa cistige detasat alegerile.
Daca, prin absurd, Presedintele, toti parlamentarii care sustin guvernul, toti cei din guvern ar fura cite trei, patru milioane de euro, le-ar ajuge pentru a trai in lux tot restul vietii. Aceasta inseamna circa un miliard de euro, adica exact cit lipseste bugetului de stat intr-o singura luna. De ce ar mai fura restul de trei ani si 11 luni din mandat ?
Daca, tot prin absurd, toti ar fura cite sase, opt milioane de euro, le-ar permite sa traiasca tot restul vietii in super lux. Asta inseamna circa doua miliarde de euro, adica exact cit lispeste din bugetul de stat in doua luni. De ce ar mai fura restul de trei ani si 10 luni din mandat ?
Sa luam un exemplu.
Sa ne imaginam un taran harnic, care in anii buni, din profitul incasat le da fiilor sai cite 10.000 de RON.
Ce s-ar intimpla in agricultura cu acelasi taran harnic care munceste tot anul, atunci cind se produc calamitati naturale ? Daca intr-un an, din cauza secetei, inundatiilor, inghetului, altor calamitati naturale, cu toate ca taranul a muncit la fel de mult, recolta este slaba si nu le mai poate da fiilor sai decit cite 5.000 de RON, inseamna ca taranul nu-si iubeste copiii, ca este corupt sau incompetent ? Acelasi lucru s-a intimplat cu incasarile la bugetul de stat din cauza crizei economice mondiale, pentru care nu sunt de vina Presedintele sau guvernul.
Sa luam un alt exemplu.
Sa ne imaginam ca se descopera un zacamint de petrol in Marea Neagra. Sa ne imaginam ca incepe exploatarea, iar bugetul va avea foarte multi bani. Sa ne imaginam ca guvernul hotaraste (asa cum se intimpla in anumite tari bogate in petrol) sa plateasca lunar tuturor cetatenilor o suma de bani, sa zicem 500 de euro.
Dupa citeva luni, in care lumea se obisnuieste sa primeasca cei 500 de euro lunar, punga de petrol se epuizeaza. De unde va mai putea guvernul sa plateasca lunar tuturor cetatenilor cei 500 de euro ? Ce va face guvernul daca vor fi manifestatii, mitinguri, greve ? Oamenii vor spune ca au copii, ca au rate la banci etc, etc. Inseamna ca guvernul este incompetent, ca este corupt ? Va putea oricare alt guvern sa mai plateasca 500 de euro tuturor cetatenilor daca a disparut sursa de finantare ?
Romanii nu pot fi pacaliti de campania mizerabila de minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari decalnsata de lichelele din opozitie si de infractorii din spatele lor.
Incercarile acestor lichele sunt sortite esecului. Este ca si cum ai incerca sa o convingi pe Teo Trandafir ca doctorii de la Viena, care i-au salvat viata, sunt corupti si incompetenti, pentru ca au tinut-o citeva luni in spital si i-au facut citeva operatii foarte grele. Acele luni de spitalizare si acele operatii au fost absolut necesare pentru a-i salva viata. La fel au fost si masurile de austeritate adoptate de guvern.
Este ca si cum ai incerca sa o convingi pe soprana Amelia Antoniu, de la opereta, ca doctorii de la Spitalul Universitar, care i-au salvat viata, sunt corupti si incompetenti, pentru ca au tinut-o citeva luni in spital si i-au facut citeva operatii foarte grele, in schimb sunt mai buni cei de la Spitalul CFR 2, care au imbolnavit-o. Acele luni de spitalizare si acele operatii au fost absolut necesare pentru a-i salva viata. La fel au fost si masurile de austeritate adoptate de guvern.
Este ca si cum ai incerca sa-l convingi pe pacientul doctorului Ciomu, ca doctorul Ioan Lascar, care l-a salvat, este corupt si incompetent, pentru ca l-a tinut citeva luni in spital si i-a facut citeva operatii foarte grele, in schimb este mult mai bun doctorul Ciomu, care l-a nenorocit. Acele luni de spitalizare si acele operatii foarte grele de reconstructie au fost absolut necesare pentru a-l salva. La fel au fost si masurile de austeritate adoptate de guvern.

de patriot la 28 decembrie 2011 - 08:45

Bine ma BOC,ne-au dat si lacrimile,numai ca pentru acei luptatori din rezistenta anticomunista pe care cei din familia ta de la Rachitele i-au deconspirat la Securitate si au fost ucisi cu bestialitate!si pentru cei care mor la usa spitalelor inchise de pretenii tai din udmr cu care conduceti tara cu succes spre dezastru!si pentru romanii onesti pe care nu ii reprezinta nimeni in strainatate unde sunt stigmatizati si asemuiti tiganilor pentru ca pe voi va intereseaza voturile si nu locuitorii acestei tari!si pentru tinerii care pleaca peste hotare ca sa isi faca un viitor pentru ca voi le interziceti!si pentru aceia care desi sunt absolventi de succes ai unor facultati de renume,si sunt apreciati acolo,la ei acasa nu sunt bine primiti pentru ca voi va plantati toate pleiada de cunostinte si incompetenti care nu au nici macar un BAC recunoscut!si pentru batranii umiliti,obligati sa se inchine voua pentru un kil de zahar si o paine iar voi va lafaiti in palate!numiti directori de scoli fara studii,fara definitivate si grade dar pe care si le dau apoi intr-un an de zile la foc continuu!asta este adevarata guvernare BOC,realitatea din teren si nu vorbe goale!si la CAREI se vede,nu ne subestimati!sa ai noroc dupa binele ce l-ai facut poporului roman!

de nelu la 28 decembrie 2011 - 10:26

pai daca aveti dovezi zdrobitoare ca sunt corupti, de ce nu sunt in penitenciar? Nu pentru ca justitia ar fi independenta, ci pentru ca „dovezile” nu sunt zdrobitoare, ci foarte subtiri, adica NU pot constitui PROBE. Justitia judeca pe probe, nu pe parerile politicienilor. Halal lupta anticoruptie, cand baietii destepti l-au invins pe „saracu” presedinte, cand numarul lor (al coruptilor)a crescut, procentul pentru partid a ajuns la 20%.
Si ca sa le pui capac, ne mai si spui ca nu s-a taiat din pensii si mai ales din salarii. Vezi ca exista cupoanele si fluturasii pe care scrie cuantumul incasarii. Si daca 8 e mai mare decat 9 (in acelasi sistem de numeratie), atunci ai dreptate! Pana atunci, esti descalificat si mincinos cu tupeu.

de DanG la 26 ianuarie 2012 - 16:24

Foarte bine scris dar, bazat pe cele citite de mine in ultimii 20 de ani, puterea nemerniciei financiare este de nestavilit. A inceput cu Revolutia Franceza. Orice moment istoric dupa aia este un exemplu de coordonare si manipulare a populatiilor. De la Napoleon incoace s-a manipulat totul, toate istoriile si populatiile tarilor au fost duse de colo colo ca cirezile. Au facut doua razboaie mondiale, au adus la putere in citiva ani pitici morali care erau nimici ai natiunilor lor asa cum a fost Napoleon, Hitler, handicapati ca Roosvelt, bilbiiti ca Ceausescu. Un individ odata selectat inainte de a fi ales presedinte nu poate fi atins de nimeni si de nimic. Chiar si reactia sociala recenta din Bucuresti este manipulata si aranjata dinafara. Asta este rostul ambasadelor in ziua de azi. Puterea Anonima internationala cum o numeste Mihail Sturza (ministru adjunct de externe), in secolul trecut, un hau de monstrozitate greu de descris, este responsabila pentru disparitia in mod brutal a 750 mil pina la un bilion de oameni prin razboaie, genocide si avorturi organizate dar mai ales prin manipularea mintilor umane.

http://video.search.yahoo.com/search/video?p=endgame+alex+jones

Rostul problemelor din zona balcanica sta numai in a crea imprumuturi care se platesc cu cele mai valoroase locuri si cladiri din tara. De exemplu in Grecia, stapinii imprumuturilor vor avea Acropole pentru uz personal asa cum achizitionezi o statuie sa iti incinte privirea. Nu stiu cum sa puna mina pe Athos. Repauzatul print englez se duce pe acolo sa vada cam cum ar putea sa o faca gradina lui personala. Bogatii nu gindesc cum gindesc saracii…
Tocmai au dat o lege in Statele Unite ca armata poate aresta pe oricine chiar pe banuiala asa ca pe vremuri in Rusia. Mai toti parlamentarii de pretutindeni semneaza tot ce li se cere. Uita ca se poate intoarce raul si pentru ei. Daca cineva in 1945 le-ar fi spus celor din guvern ca in mai putin de 10 ani vor fi morti in chinuri in inchisori n-ar fi crezut. Raul e harnic si face treaba repede si bine… Cuvintele frumoase in ziua de azi, linistesc, incalzesc inimile saracilor, dar ajuta ca un bandaj la un picior de lemn…

Lasati un comentariu