Senatul a aprobat infiinţarea universităţilor Sapientia şi Agora

• publicat la: 6 decembrie 2011
Senatul a aprobat infiinţarea universităţilor Sapientia şi Agora

Plenul Senatului a aprobat, luni, infiinţarea universităţilor Sapientia in Cluj-Napoca şi Agora in Oradea, ambele proiecte de lege fiind iniţiate de Guvern.

Ele devin, astfel, instituţii de invăţământ superior, persoane juridice de drept privat si de utilitate publică, parte a sistemului naţional de invăţământ.

In cadrul Universităţii Agora din Oradea va funcţiona Facultatea de Drept si Stiinte Ecomomice cu specializările Management, Contabilitate si informatică de gestiune, Drept. Toate sunt cu predarea in limba română.

In ceea ce priveşte infiinţarea Universităţii „Sapientia” din Cluj-Napoca, structurile prevăzute in lege sunt, printre altele: Facultatea de Stiinte si Arte cu specializarea cinematografie, fotografie, media; Facultatea de Stiinte Economice si Umaniste din Miercurea Ciuc; Facultatea de Stiinte din Miercurea Ciuc cu specializări sociologie, comunicare si relatii publice; Facultatea de Stiinte Tehnice si Umaniste din Târgu Mures.

Toate facultăţile si specializările vor fi cu predare in limba maghiara, cu exceptia programului de studiu Limba si literatura romana – Limba si literatura engleza, limba engleza si alte limbi.

Camera Deputatilor este camera decizională pentru ambele proiecte de lege.

sursa ziare.com

comentarii

de lia la 8 decembrie 2011 - 18:40

si se mai plang ca nu au drepturi da oare cine le da de munca cand termina?

de nelu la 9 decembrie 2011 - 17:25

Cine? Statul roman. Vezi primariile, Secretariatul General al Guvernului etc.

Lasati un comentariu