Trenul cu aburi Mocăniţa, simbolul turistic al Maramureşului

• publicat la: 29 decembrie 2011
Trenul cu aburi Mocăniţa, simbolul turistic al Maramureşului

Trenul cu aburi Mocăniţa a fost, si in anul 2011, una dintre principalele atracţii turistice ale judetului Maramures.

Trenul serveşte la parcurgerea unui traseu de 55 de kilometri pe defileul Văii Vaserului si este căutat atât de turistii români cât si de cei străini.

Valea Vaserului face parte din Parcul Natural „Munţii Maramureşului”.

Linia de pe Valea Vaserului este singura cale ferată forestieră rămasă in funcţiune in Munţii Carpaţi si realizează, in mod obişnuit, transporturi de lemne.

Reprezentantii Căilor Ferate Forestiere din Vişeu de Sus (CFF), care administrează trenul Mocăniţa, au declarat pentru Agerpres că in anul 2011 au avut si peste 15.000 de clienţi care au petrecut scurte vacanţe in nordul României.

„Anul acesta am constatat o creştere a interesului din partea turistilor români pentru a călători cu Mocăniţa. Turistii români au fost interesati să participe la evenimentele culturale organizate in statia terminus, Paltin din defileul Văii Vaserului. Am organizat concerte de muzica rock, clasica si populara in aer liber, tocmai in gara Paltinul din Muntii Maramuresului, loc unde nu exista conditii tehnice deosebite pentru aceste gen de manifestari, insă in ciuda acestor impedimente spectacolele s-au bucurat de multa apreciere. Desi anul acesta cuvantul criza a fost frecvent auzit, totusi ne-am bucurat frecvent de grupuri de turisti din tara si strainatate care au dorit sa calatoreasca cu Mocăniţa”, a declarat pentru Agerpres Ioana Coman, directorul CFF.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu