Va vedea omenirea Chivotul lui Dumnezeu, după mii de ani?

• publicat la: 15 decembrie 2011
Va vedea omenirea Chivotul lui Dumnezeu, după mii de ani?

Legendarul Chivot al Legii, cufărul sacru ce a fost construit pe vremea lui Moise si care adăpostea Tablele Legii date de Dumnezeu acestuia, ar putea fi văzut după mii de ani. In prezent, el s-ar afla intr-o capelă din Etiopia, conform oficialilor bisericii ortodoxe din această ţară, urmând a fi mutat intr-un alt aşezământ.

O problemă apărută la acoperişul unei biserici din Etiopia, unde se presupune că ar fi adăpostit Chivotul Legii, ar putea da o şansă lumii să vadă legendarul cufăr sacru, potrivit Daily Mail.

Chivotul Legii, despre care Biblia spune că ar contine Tablele Legii, date de către Dumnezeu lui Moise pe muntele Sinai, se spune că s-ar afla intr-o capelă din Aksum a bisericii St.Mary din Etiopia, inca din anul 1960.

Potrivit Vechiului Testament, Chivotul a fost tinut in Templul lui Solomon din Ierusalim, timp de secole, pana la invazia babiloniana din secolul al VI-lea i.Hr.

De atunci, el a insemnat scopul multor aventurieri si arheologi pentru a-l gasi. Celebra ramane prezentarea lui, de fictiune, in filmul Indiana Jones din 1981, regizat de Steven Spielberg.

Nimanui nu i s-a permis sa vada Chivotul, cu exceptia unui calugar, care trebuie sa vegheze asupra lui toata viata. Cufarul sacru este descris in scripturi ca fiind realizat din lemn de salcam, placat cu aur, iar pe capac are fixati doi heruvimi din aur.

Dar acum, capela, care a fost construita pe vremea imparatului etiopian Hailie Selassie, s-a deteriorat. Aceasta ar putea insemna mutarea Chivotului Legii, pentru prima data in ultimele decenii, oferind sansa credinciosilor sa-l vada.

Fotograful britanic Tim Makins, care face fotografii pentru diverse publicatii, precum Lonely Planet, a descoperit biserica anul trecut in septembrie, in timp ce era intr-o calatorie in Etiopia.

El crede că mutarea Chivotului ar putea confirma sau nu afirmatiile oficialităţilor etiopiene privind existenta acestuia aici. „Intrebând in jur, am reusit să descopăr faptul că o noua capelă urmeaza a fi construita si Chivotul ar putea fi mutat in ea, in timp ce vechea capela este reparata”, a spus Makins.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu