Istoria adevereşte scrierile Bibliei: O descoperire atestă existenţa Turnului Babel

• publicat la: 3 ianuarie 2012
Istoria adevereşte scrierile Bibliei: O descoperire atestă existenţa Turnului Babel

Oamenii de stiinţă au făcut o descoperire care confirmă existenta Turnului Babel, asa cum se afirmă in Geneza din Biblie. In cea mai mare colectie privată de obiecte antice s-a descoperit o piatra pe care sunt inscriptionate figura regelui Nabucodonosor al II-lea si Turnul Babel.

O echipa de cercetatori a descoperit cea mai veche reprezentare a faimosului Turn Babel din Biblie, conform unei carti publicate recent, informeaza Discovery News.

Turnul Babel apare sculptat pe o piatra neagra, datata intre anii 604-562 i.Hr. Aceasta a fost gasita in colectia lui Martin Schoyen, un om de afaceri din Norvegia, care detine cea mai mare colectie privata de manuscrise si obiecte antice, descoperite in secolul al XX-lea.

Ea contine 13.717 de file din manuscrise, care acopera o perioada de peste 5.000 de ani. Colectia include parti din Manuscrisele de la Marea Moarta, un vechi manuscris budist si chiar simboluri ale aborigenilor din Australia, care ar putea fi vechi de 20.000 de ani.

Colectia mai cuprinde un numar mare de tablite, inscriptionate cu pictograme si simboluri cuneiforme, unele dintre ele fiind cele mai vechi documente scrise cunoscute, sigilii si insciptii regale din Mesopotamia.

107 texte continand simboluri cuneiforme, cu o vechime cuprinsa intre 2.400 si 5.000 de ani, provenite din vechea Mesopotamie, din regiunea Uruk, cat si din epoca persana, au fost traduse de un grup international de cercetatori, care a scris o carte despre acestea.

Turnul Babel se evidentiaza ca “una dintre stelele care apar pe firmamentul acestei carti”, potrivit spuselor lui Andrew George, profesor la Univeristatea din Londra. Faimosul monument, Turnul Babel, si regele Nabucodonosor al II-lea sunt desenati pe piatra descoperita in colectia lui Schoyen.

Nabucodonosor al II-lea a domnit acum peste 2500 de ani in Babilon, fiind considerat cel care a distrus templul lui Solomon, in anul 586 i.Hr. si care a trimis o mare parte a populatiei evreiesti in exil.

Cercetatorii considera ca acest templu infatisat pe vechea inscriptie este Turnul Babel din Biblie. “Am facut o minune a omenirii, am ridicat-o pana la cer, i-am facut usi pentru porti si am acoperit-o cu bitum si caramizi”, se scrie pe piatra antica, in traducerea profesorului Andrew George.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu