Poliţia sfătuieşte pensionarii careieni

• publicat la: 20 ianuarie 2012
Poliţia sfătuieşte pensionarii careieni

Poliţişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de poliţişti de proximitate de la Poliţia Muncipiului Carei au organizat, miercuri, o nouă acţiune în cadrul campaniei naţionale de prevenire a furturilor din locuinţe “Fii precaut! Hoţii nu dorm !”. Astfel, poliţiştii s-au întâlnit cu pensionarii la Centrul de zi al persoanelor vârstnice din Carei, centru patronat de Organizaţia Caritas. În cadrul întâlnirii au fost prezentate aspecte privind furturile din locuinţe: tendinţe actuale ale infracţionalităţii de acest gen, mod de operare, profilul hoţilor din locuinţe, categorii de victime cu risc crescut – dintre care persoanele vârstnice reprezintă categoria cea mai vulnerabilă, dar şi modalităţi concrete de creştere a gradului de siguranţă a locuinţelor.

Un rol cel puţin la fel de important în protecţia locuinţelor îl au factorii de ordin tehnic, astfel: utilizarea corectă a interfonului ca pe un filtru în faţa persoanelor nedorite, montarea unor uşi de înaltă siguranţă, folosirea a două încuietori solide în cazul absenţei de acasă chiar şi pentru scurt timp, încuierea uşilor chiar şi atunci când sunt acasă. Acestea reprezintă câteva metode simple şi nu foarte costisitoare care le-au fost recomandate de poliţişti celor prezenţi.

Întâlnirile poliţiştilor cu persoanele vârstnice vor continua în perioada următoare, întrucât pensionarii reprezintă nu doar o categorie vulnerabilă în faţa infractorilor, dar şi o categorie dispusă să-şi asume un rol activ în supravegherea vecinătăţii în beneficiul întregii comunităţi, aşa cum au demonstrat în mod frecvent.

comunicat

comentarii

de Arik Weinberger la 26 ianuarie 2012 - 22:29

nu intalniri sunt necesare cu pensionarii, ci patrule atat cu masini, cat si pe jos!!! patrulele la orele dupa-amiezii sunt de prisos!!!! ele sunt eficiente noaptea, si in zori de zi, dar…. politia duce lipsa atat de masini cat si de peresonal, din pacate!!! seriful Kovacs Eugen s-a gandit in acesti ani ca asta se poate rezolva si prin voluntariat??? dar ajutorul de serif Keizer si comisarul sef Radu, s-au gandit vreodata la asta??? nu prea sunt semne ca da!! pacat!!!

Lasati un comentariu