Raed Arafat: Încă n-am murit

• publicat la: 10 ianuarie 2012
Raed Arafat: Încă n-am murit

Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, susţine o conferinţă de presă, dupa ce ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli a anunţat, in cursul zilei de marţi, că şeful SMURD şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat in Ministerul Sănătăţii.

Ziare.com iti prezintă declaratiile lui Raed Arafat in format LIVE TEXT:

– Incă n-am murit

– Nu vreau să intru pe niciun aspect politic, nu mă interesează, mă interesează ce se intâmplă pe linia decizie mele şi ce s-a intâmplat.

– Bunul simţ a fost confundat de unii colegi din mass media cu teamă.

– Nu pot să intru in controverse nici cu domnul preşedinte pe aspecte tehnice in doar câteva intervenţii telefonice.

– Nu sunt de acord cu punctul de vedere al ministerului in ce priveşte sistemul de urgenţă, va avea un impact negativ asupra lui când orice control va dispărea.

– Le mulţumesc celor care m-au sunat să nu-mi dau demisia – ieşind in afara sistemului voi putea să apăr sistemul de urgenţă.

– Avem in funcţiune o lege foarte modernă (…) legislatia e unica parte tradusă de Banca Mondială si copiată in alte ţări.

– Daca iese propunerea comisiei Vlădescu, această lege va dispărea. Legislaţia secundară va dispărea, dispare baza legală. Dispare capitolul integral despre corelarea SMURD cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne.

– Nu poţi să reglementezi relaţia intre două ministere doar la nivel de hotărâre de Guvern, iţi trebuie o lege.

– Aceste propuneri s-au discutat la nivelul ministerului. Noi punem intrebarea cum va fi conceptul viitorului medicinei de urgenta. Una e sa scrii pe hartie chestiuni generale, alta e sa stai ca un expert tehnic.

– Noi desfiinţăm o lege cursivă care are multe lucruri in ea.

Controverse cu Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu l-a criticat luni seara pe fondatorul SMURD, subsecretarul de stat Raed Arafat, pentru faptul că face declaraţii publice impotriva noii legi a Sănătăţii şi acuză Guvernul de „interese clientelare” in loc să vină cu observaţii pertinente.

Interventia sefului statului l-a facut pe Raed Arafat sa declare ca, in aceste conditii, se gandeste serios să demisioneze.

„Am să mă gândesc, văd că deranjez si deranjez serios. (…) Eu cred că până mâine trebuie să mă gândesc foarte serios să vorbesc din afara sistemului(…)Nu mă apăr pe mine, eu mâine pot să imi găsesc un loc imediat si cu plata mai buna. Este clar ultima bătălie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenta in România”, a declarat Raed Arafat, inainte de incheierea emisiunii.

Cine este Raed Arafat

Raed Arafat e un medic specializat in anestezie si terapie intensivă, de origine palestiniană care a emigrat in România in anul 1981.

Arafat a urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca si s-a specializat la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca in anestezie terapie intensivă. El a devenit cunoscut opiniei publice pentru faptul că a infiinţat Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare si Descarcerare, la Târgu Mureş, in anul 1991.

In 23 august 2007 Arafat a fost numit in funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii de către premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a rămas in funcţie in toate guvernele care s-au succedat de atunci.

Lasati un comentariu