Raed Arafat: Mă intorc intr-o poziţie mult mai dificilă

• publicat la: 17 ianuarie 2012
Raed Arafat: Mă intorc intr-o poziţie mult mai dificilă

Doctorul Raed Arafat tine, marti, de la 15.30, o conferinţă de presă in care vorbeste despre revenirea sa in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, la o saptamana dupa ce demisionase.

Arafat isi daduse demisia pe 10 ianuarie, dupa o controversa cu presedintele Traian Basescu, provocata de opozitia doctorului la proiectul de Lege a Sanatatii.

Ziare.com iti prezinta declaratiile lui Raed Arafat in format LIVE TEXT:

Ladislau Ritl:

– multumesc ca ati venit la aceasta conferinta de presa

– domnul Adrian Georgescu a eliberat functia de subsecretar de stat – in urma consultarilor cu domnul prim ministru si cu domnul presedinte UDMR am luat decizia ca domnul Arafat sa revina in functie.

– ii multumesc domnului Georgescu pentru activitatea din aceste zile dificile.

Raed Arafat:

– daca imi permiteti, o sa iau anumite aspecte. Mi-am dat demisia ca sa discut de partea de urgenta a legii – am zis ca daca aceasta problema se rezolva, sunt dispus sa revin in orice conditii, sunt persoana tehnica care se ocupa de sistemul de urgenta.

– motivul pentru care am plecat nu mai este, va fi discutata o noua forma care sa evite ce era sa se intample in domeniul asistentei de urgenta

– dupa o discutia la invitatia domnului presedinte si premier, am acceptat sa revin

– am fost socat de sustinerea populatiei si de increderea pe care o are in doctorul Arafat. Ce s-a intamplat in prima parte mi-a aratat ca am sustinere si lumea crede in ce s-a facut in sistemul de urgenta.

– despre participarea mea la comisia care va lucra pe noua legislatie, o sa ma implic, mai ales in domeniul de expertiza pe care il am, domeniul de urgenta. Nu inseamna ca nu am opinii si in alte domenii.

– cam asta sunt comentariile mele.

Raspunsuri la intrebari:

– am avut o discutie aseara cu domnul ministru – a zis ca asteapta sa-l sun, l-am sunat si, din discutie, am zis ca nu am absolut nicio problema sa revin.

– astazi dimineata cu domnul presedinte, care m-a contactat de cand eram la Tg Mures, am avut o discutie cu domnul prim ministru, dansii au zis ca e ok, sunt inapoi la minister.

– a fost o discutie foarte ok, pot sa spun mare parte a ei pe documente si pe date, a durat aproximativ o ora pe toate datele, pe toate documentele. A fost foarte bine, foarte ok, ca intre oameni adulti.

– nu raspund in locul dansului. Pot sa va spun ce v-am zis – a fost o discutie exact pe partea legii, care e situatia si ce s-a intamplat.

– oricum, si daca ar fi sa se repete, tot acolo se ajungea – in interior am epuizat toate demersurile. Plecarea mea, ca sa dezbat corect o chestie.

– inca o data, va rog foarte mult, proiectul e retras de pe site-ul ministerului, inseamna ca e retras.

– inca o data, eu m-am intors in baza unor discutii, banuiesc ca lumea a agreat aceasta intoarcere integral – ministrul Sanatatii, premierul, presedintele

– n-a fost o negociere, am zis de cand am plecat – am zis ca plec pana acest lucru nu mai e.

– m-a contactat dupa ce presedintele a spus despre retragerea legii.

– cererea de a ma intoarce a fost adresata inclusiv public de premier, chiar ieri. A fost o exprimare, din punctul meu de vedere am anuntat pozitia mea. Am spus de la inceput ca ma intorc. Cand am plecat, cred ca atunci am zis-o, ca daca se schimba situatia, sunt dispus sa revin.

– n-am ce comenta, e decizia ministrului, va fi coordonata la nivel de minisru, la domnul secretar de stat Cepoi. Discutia a fost sa continuam, sa nu stricam ce avem.

– e clar ca aici vor trebui sa intre mai multi experti.

Revenire neasteptata

Raed Arafat va reveni in functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, din care isi daduse demisia in semn de protest fata de proiectul noii Legi a Sanatatii, a anuntat premierul Emil Boc.

„Domnul Raed Arafat va reveni la Ministerul Sanatatii pe pozitia avuta anterior, a avut intalniri atat cu presedintele Romaniei, cat si cu mine, a purtat discutii si cu ministrul Sanatatii. Isi va relua, cu acceptul domniei sale postul de subsecretar de sta. Ii multumesc domnului Georgescu (cel care ocupase functia lui Arafat pentru cateva zile-n.red.) un profesionist la fel de cunoscut, domnia sa a optat sa-si reia activitatea la Spitalul Universitar.

Domnul Arafat ramane acelasi expert si profesionist si va lucra inclusiv la domeniul privind Legea Sanatatii, va fi membru al echipei. Existand o vointa din ambele parti, cred ca e bine ca profesionistii si specialistii sa-si faca datoria”, a declarat Boc.

sursa ziare.com

comentarii

de oare cum? la 17 ianuarie 2012 - 18:38

oare cum au reusit sa-l convinga?

de cornel la 18 ianuarie 2012 - 03:58

Basescu si lacheii lui incearca sa ne amageasca din nou cu aducerea lui Raed Arafat de parca asta ar rezolva toate problemele.Salariile nesimtite au ramas aceleasi dar pe ale noastre muritorii de rand le-au forfecat.

de magyar la 18 ianuarie 2012 - 17:18

nu are ce minca???

Lasati un comentariu