Raed Arafat şi-a dat demisia – surse

• publicat la: 10 ianuarie 2012
Raed Arafat şi-a dat demisia – surse

Subsecretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, şi-a prezentat demisia din funcţie, conform unor informaţii.

Arafat si-ar fi dat demisia după o controversă pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu pe marginea proiectului de Lege a Sănătăţii, informează Antena 3 citând surse oficiale.

Porivit acestora, demisia ar urma să fie anunţată oficial la ora 13.00, documentul fiind trimis deja către premierul Emil Boc.

Presedintele Traian Băsescu l-a criticat luni seara pe fondatorul SMURD, subsecretarul de stat Raed Arafat, pentru faptul că face declaratii publice impotriva noii legi a Sănătăţii si acuza Guvernul de „interese clientelare” in loc să vină cu observaţii pertinente.

Intervenţia sefului statului l-a facut pe Raed Arafat sa declare ca, in aceste conditii, se gândeşte serios să demisioneze.

„Am să mă gândesc, văd că deranjez si deranjez serios. (…) Eu cred că până mâine trebuie să mă gândesc foarte serios sa vorbesc din afara sistemului(…)Nu ma apar pe mine, eu mâine pot să imi găsesc un loc imediat si cu plata mai bună. Este clar ultima bătălie pentru dezvoltarea unui sistem de urgenţă in România”, a declarat Raed Arafat, inainte de incheierea emisiunii.

Raed Arafat este un medic român de origine palestiniană, specialist de Anestezie Terapie Intensivă. A înfiinţat şi coordonat cel mai modern centru de urgenţă din România, staţia SMURD de la Târgu Mureş.

În 2003 a primit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler de la preşedintele Ion Iliescu, pentru întreaga activitate ştiinţifică şi de cercetare, pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea şi promovarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor în România

În noaptea de Revelion, în 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Traian Băsescu, preşedintele României, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundaţii şi pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieţilor a numeroşi români.

comentarii

de vasile la 10 ianuarie 2012 - 18:39

Un om de onoare si bun simt in opozitie cu carmaciul beat! Respect, domnule doctor!

Lasati un comentariu