Reţete cu nucă

• publicat la: 13 ianuarie 2012
Reţete cu nucă

Salată cu ţelină şi nucă

Ingrediente:

1 căpăţână mică de ţelină,

1 lingură zeamă de lămâie,

100 g caşcaval emmentaler,

1 felie de pâine,5 nuci,2 mere,3 pere,

1 lingura unt,

1 lingura otet de vin roşu,

1 linguriţă zahăr,

3 linguri ulei (de nuci)

Timp de preparare: 40 minute

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina, se spală si se taie felii subtiri. Se stropeşte cu zeama de lămâie si se lasă să stea puţin la macerat. Caşcavalul si pâinea se taie cubulete, jumătate din nuci se taie bucăţi măricele. Merele si perele se spală, se taie in patru, se scot sâmburii, se incinge untul si se prăjesc crutoanele. Se rade fin un sfert de măr, iar restul, impreună cu perele se taie felii foarte subtiri. Se amestecă oţetul cu pasta de mere, sare si piper, se adaugă puţin zahăr, apoi ulei – acesta este dressingul salatei. Se amestecă ţelina, merele, perele, caşcavalul si nucile tăiate si crutoanele, se toarnă dressingul si apoi se ornează cu miezul de nucă tăiat mai mare.

Scoarţă cu nucă

Ingrediente
3 ouă, zahăr,nucă tăiată,unt, făină

Preparare
Se freacă 3 gălbenuşuri cu un pahar de zahăr până se albeşte. Se adaugă trei sferturi de pahar de făină, un pahar de nucă tăiată in lung cat mai subtire si la urma cele trei albusuri spumă. Compozitia se toarnă intr-o tavă unsă cu unt si presărată cu făină. Se coace la foc potrivit. Când e gata se presară cu zahăr tos si se taie in formă de romb.

Salată de ţelină,avocado şi nucă

Ingrediente:
3 felii de bacon (optional)
6-8 tulpini de ţelină, curăţate si feliate foarte fin
3 cepe verzi, tocate pe diagonală
50 g miez de nucă, tocat
1 avocado copt
suc de limeta
120 ml iaurt
1 lingură de ulei de măsline extra virgin
un praf de boia iute

Instructiuni:
Se prăjeste baconul, fără ulei, până ce se face crocant. Se toacă mărunt. Se pune apoi intr-un castron, impreună cu ţelina şi ceapa verde.

Se taie avocado-ul in jumătate si apoi, folosind un cutit foarte ascutit, se feliaza subtire. Se decojeste fiecare feliuţă si se stropeste generos cu suc de limeta. Se transferă apoi in castron, alături de telina si bacon.

Se amestecă intr-un castronel iaurtul cu ulei de măsline si boia. Se transferă mixtura in castronul cu salată şi se amestecă. Se presară salata cu nuca tocată şi se serveşte.

Cremă de avocado cu nucă

Ingrediente:

– 1/2 cană nucă, 1/2 cană apă

– 2 buc. avocado

– 1 l-ta sare

– 1/4 cană ceapă tăiată mărunt

– 1 lg suc de lămâie

Preparare:

Se mixează toate ingredientele intr-un blender până rezultă o cremă fină. Se serveşte cu roşii, castraveţi, ardei etc.

Lasati un comentariu