Să privatizăm SMURD, Armata, Pompierii, Poliţia şi Serviciile Secrete

• publicat la: 16 ianuarie 2012
Să privatizăm SMURD, Armata, Pompierii, Poliţia şi Serviciile Secrete

In conflictul dintre cetăţenii Băsescu Traian şi Raed Arafat există un om de onoare, un câştigător si nişte invinşi. Marele câştigător este Traian Băsescu, care inregistrează incă o victorie in realizarea mandatului de a privatiza tot ce este posibil in România. Mandat pe care doar bănuim că l-a primit nu atât de la instante precum FMI sau Comisia Europeană, cât mai ales de la diferite grupuri de interese deţinătoare de capital care poate fi investit ieftin si fără riscuri in România – Land of choice.

Omul de onoare este Raed Arafat. Am admirat insistenta si curajul cu care acest palestinian a luptat pentru infiintarea si dezvotarea SMURD, pentru a oferi românilor un serviciu de urgenţă care să le salveze vieţile in momente cumplite – accidente, incendii, dezastre naturale etc. Atacul impotriva SMURD realizat de cetăţeanul Băsescu Traian, de la inălţimea functiei de presedinte al republicii, nu este o premieră. Au existat numeroase incercari de a desfiinta SMURD, in sensul subordonarii acestui mecanism eficient unor interese oculte. Totusi, atacul de acum are in plus faptul ca este lipsit de onoare.

Sa argumentam. La 31 decembrie 2005, Raed Arafat a fost decorat de Basescu Traian cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Ofiter pentru eforturile depuse in salvarea persoanelor sinistrate de inundatii si pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vietilor a numerosi romani. Raed Arafat fusese decorat si de presedintele Iliescu Ion, in 2003, cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler pentru intreaga activitate stiintifica si de cercetare, pentru contributia deosebita la dezvoltarea si promovarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor in Romania. Altfel spus, de la cel mai inalt nivel, statul roman a recunoscut serviciile aduse Romaniei de catre Raed Arafat.

Diferenta intre cele doua inalte distinctii este aceea ca presedintele Basescu l-a decorat pe Raed Arafat tocmai pentru eficienta activitatii SMURD, infiintat prin lege in 1996. Acum, presedintele Basescu si clica de „yesmani” facatori de legi absurde contesta aceasta eficienta, precum si necesitatea ca serviciul de urgenta sa ramana in administrarea statului, ca instrument deosebit de important pentru securitatea nationala.

Invinsii conflictului Basescu Traian – Raed Arafat sunt cetatenii romani. Din acest an vom plati catre privati un fel de supra-taxa pentru sanatate. Acum ni se spune ca in caz de urgenta vom fi nevoiti sa platim tot catre privati. Demersul de a privatiza serviciile de urgenta nu este nici pe departe atat de inocent cum vor oficialii sa ne convinga. Dupa privatizare, se vor face listele de tarife. Clientul – da! Victima nu va mai fi o persoana in pericol de moarte, ci doar un client! – nu va reusi sa achite nota de plata din cuantumul asigurarii de sanatate si va fi obligat sa scoata diferenta din buzunar, asa cum se intampla deja in spitalele particulare.

Daca tot am pornit pe acest drum al privatizarii absurde si imbecile, il indemn pe cetateanul Basescu Traian ca impreuna cu „specialistii” dumnealui sa pregateasca niscavai legi prin care sa privatizam urmatoarele institutii de interes national:

Pompierii – elaborându-se adiacent un tarifar in care sa se precizeze, in functie de numarul de camere si de persoane incendiate, cum se achita nota de plata, pompierii actionand doar dupa plata unui acont din suma totala;

Armata – cu propunerea ca fiecare familie de cetateni romani sa achite costurile pentru una bucata militar la o armata privata aleasa din lista agreata de guvern;

Politia – fiecare primarie sa organizeze licitatii pentru acordarea serviciului de ordine publica unei firme private de politie, indiferent de cazierul patronilor;

Serviciile Secrete – unde „reforma” privatizării va fi foarte rapidă, date fiind zvonurile că un anume personaj important al vieţii politice se poartă ca un patron cu sefii acestor servicii, insă propunem sloganul campaniei de privatizare, anume „Fiecare cetăţean cu securistul lui!”

Acestea fiind zise, le dorim initiatorilor legii sănătăţii să ajungă, fără bani, pe mâna privatilor şi să ne spună dacă vor scăpa cu viaţă!

sursa ziare.com

Lasati un comentariu