Avocatul părinţilor: Ordinul privind clasa pregătitoare, o încălcare a Constituţiei

• publicat la: 24 februarie 2012
Avocatul părinţilor: Ordinul privind clasa pregătitoare, o încălcare a Constituţiei

Astăzi, se judecă primul termen al procesului intentat Ministerului Educației de patru grupuri de părinți care susțin că li se restrânge dreptul de a-și înscrie copii la școala pe care și-o doresc. Aceștia contestă ordinul privind funcţionarea clasei pregătitoare, spunând că actul emis de minister încalcă Constituția.

În această dimineaţă (ora 9.00), la Curtea de Apel Bucureşti, se va judeca primul termen dintr-un şir de patru cereri de suspendare (având termene în 27.02.2012, 02.03.2012, 06.03.2012) a Ordinului Ministrului Învăţământului nr. 3064/2012 emis de Ministerul Educaţiei, informează un comunicat emis de Societatea de Avocaţi „Radu şi Asociaţii”, citat de rtv.net. Această societate reprezintă interesele legale ale părinţilor care au acţionat în instanţă ministerul.

Avocatul părinţilor: Ordinul oferă doar posibilitatea înscrierii la şcoala de proximitate

Potrivit avocatului Mihai Radu, deşi legea învăţământului permite înscrierea copiilor la orice unitate şcolară, noua reglementare venită din partea ministerului specifică doar posibilitatea înscrierii la şcoala din circumscripţie.

Potrivit unei declaraţii de presă făcută ieri de Oana Badea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, părinţii îşi pot înscrie copiii la orice unitate de învăţământ. Aceasta a arătat că există încă din 2005 Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Învăţământului Preuniversitar, căruia nu i s-a opus nimeni până în prezent. Badea a ţinut să precizeze că acest act conţine trei prevederi importante.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu