Consiliul Şcolar al Elevilor de la Teoretic cu motoarele la maxim

• publicat la: 20 February 2012
Consiliul Şcolar al Elevilor de la Teoretic cu motoarele la maxim

În data de 20 februarie 2012 a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Şcolar al Elevilor (CŞE) Liceului Teoretic Carei.

Această şedinţa a fost importantă nu numai pentru ordinea de zi pe care a avut-o, ci şi pentru faptul  că a avut loc în noul sediu amenajat în clădirea anexă a Liceului Teoretic.

Punctele forte ale aceste şedinţe au fost reprezentate de programul săptămânii „Şcoala altfel” care se va derula în perioada 2-6 aprilie 2012.

S-a pus în discuţie anexa ordinului Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 4292/2011 privind structura anului şcolar 2011-2012, care accentuează prevederile generale, planificarea și aprobarea dar şi conținutul acestei săptămâni. S-a prezentat, de asemenea, planul de activităţi al Consiliului Şcolar al Elevilor pentru această săptămână, acesta fiind unul foarte divers.

Nu s-au putut trece cu vederea nici importantele întâlniri ale Consiliului Naţional al Elevilor din această lună.

Astfel, s-a discutat despre întâlnirea Consiliului Naţional al Elevilor cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

O altă întâlnire de acest gen a avut loc în perioada 9 – 12 februarie 2012 la Gheorgheni în judeţul Harghita. Această conferinţă a fost prima de acest fel, gravitând în jurul programului naţional „Şcoala altfel”. La acest eveniment a fost prezent şi consilierul ministrului Educaţiei, Romeo Moşoiu.

Pe parcursul a ultimelor două săptămâni, Consiliile Județene ale Elevilor din întreaga țară au centralizat activitățile propuse spre desfășurare în fiecare unitate de învățământ, în urma căruia în cadrul acestei conferințe s-a elaborat centralizarea la nivel național și s-a înaintat către Minister Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Dezbaterea a continuat cu prezentarea topului de utilizatori înscrişi pe platforma www.wedu.ro. Astfel, regiunea Nord-Vest ocupă locul al III-lea la nivel naţional cu peste 2.300 de utilizatori înscrişi.

Ultimele puncte pe ordinea de zi au fost Gala CŞE LTC din 30 martie 2012 şi strategia de dezvoltare a CLT Carei.

Consiliul Şcolar al Elevilor Liceului Teoretic Carei îndeamnă implicarea tuturor elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale acestora, să pună în valoare talentele și capacitățile în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

Sava Ionuţ

cseltc@gmail.com

Lasati un comentariu