De ce a rămas România fără miliardele de euro de la UE?

• publicat la: 22 februarie 2012
De ce a rămas România fără miliardele de euro de la UE?

Întrebarea care stă pe buzele multor români zilele acestea este „de ce ne lasă UE fără fonduri de 3,5 miliarde de euro?”. Ziarul Ring a descoperit un posibil motiv: un angajat al statului care face afaceri cu… statul.

Este vorba despre unul dintre consilierii preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a cărui firmă a primit recent un contract de 350.000 de euro de la Ministerul Economiei.

Contactat de jurnalişti, Ion Narcis Munteanu a părut surprins de vestea cea bună.

,,Sunt acţionar al firmei, dar nu mai sunt activ în cadrul acesteia. Habar n-aveam că am primit contractul, nu mă mai ocup pentru că nici nu mă pricep aşa bine la această meserie, dar se ocupă partenerul meu din firmă”, a declarat Munteanu pentru Ring.

UE a întrerupt plata fondurilor POSDRU, în valoare de 3,5 miliarde de euro. Întreruperea plăţilor este făcută pe cel mult şase luni.

În Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului  de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane.

Opoziţia cere ca motivele care au dus la oprirea finanţării să fie aduse la cunoştinţa românilor.

sursa ziare.ro

comentarii

de stefan gnandt la 22 februarie 2012 - 16:41

Intr-adevar…, nu gasesc cuvinte…!

de Horia Mărieș la 22 februarie 2012 - 16:58

@Stefan Gnandt, incerc sa gasesc eu cel putin 2 motive. De ce?
Datorita marii coruptii si datorita imbecilitatii si amatorismului pagubitor al celor aflati la putere in RO. La absolut toate nivelurile administratiei.

de stefan gnandt la 23 februarie 2012 - 07:58

Quo vadis, Romania…?

Lasati un comentariu