Eveniment rutier la Tiream

• publicat la: 15 februarie 2012
Eveniment rutier la Tiream

Ieri, 14 februarie a.c.,un accident de circulaţie  s-a produs pe D.J. 108 M, în afara localităţii Carei, la ora 16.30.

Poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Carei s-au deplasat de îndată la faţa locului, stabilind în urma investigaţiilor efectuate, că Adrian N., de 24 de ani, din Tiream, în timp ce  conducea autoturismul între localităţile Carei şi Tiream, pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum, carosabil acoperit cu zăpadă şi gheaţă, a pierdut controlul asupra autovehiculului, pătrunzând pe contrasens şi intrând în coliziune cu un copac. În urma impactului, pasagera de pe bancheta din spate a autoturismului, o femeie de 57 de ani, din Tiream, a suferit leziuni grave, fiind transportată la Spitalul Municipal Carei pentru investigaţii medicale.

Conducătorul auto a fost supus recoltării de probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii, cercetările continuând în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizând prevenirea producerii de accidente au continuat şi în cursul zilei trecute, 14 februarie a.c., scopul urmărit fiind acela de responsabilizare a tuturor participanţilor la trafic în vederea respectării cu stricteţe a normelor de circulaţie pe drumurile publice.

Abaterile constatate de echipajele de poliţie aflate în supravegherea traficului au fost sancţionate cu fermitate de poliţişti, fiind aplicate 190 amenzi, în valoare totală de peste 13.000 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce cinci permise de conducere.

Astfel, doi şoferi de 33 şi 34 de ani, din Drăguşeni şi Baia Mare, au fost depistaţi de echipajele Serviciului Rutier circulând cu viteze de 125 şi 126 km/ori în localitatea Ciuperceni, permisele fiindu-le ridicate în vederea suspendării.

Poliţiştii au procedt identic şi în cazul unui alt conducător auto de 24 de ani, din Odoreu, care a urcat la volan deşi consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost oprit în trafic, pe Strada George Călinescu din municipiu, etilotestul relevând o concentraţie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte două permise au fost suspendate pentru neprezentare la Poliţie în termen de 24 de ore de la momentul implicării într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale şi pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric.

Amplasarea radarelor în data de 15 februarie a.c.:

–         DN 19: Ciuperceni –– Vama

–         DN 1C: Drăguşeni – Halmeu

–         DJ 193: Păuleşti – Culciu

–         DN 19A: Beltiug – Supur

–         DN 19: Carei – Petreşti

–         Municipiul Carei:

  • Strada 1 Decembrie 1918
  • Bd. 25 Octombrie
  • Strada Uzinei
  • DN 1F: Carei – Căuaş – Tăşnad

–         Municipiul Satu Mare:

  • DN 19A: Satu Mare – Dorolţ;
  • Strada Botizului;
  • Strada Odoreului;
  • B-dul Lucian Blaga

comunicat

Lasati un comentariu