Istoria României, rescrisă de judecători: Prinţul Paul, membru al Casei Regale. Miza deciziei,uriaşă

• publicat la: 15 februarie 2012
Istoria României, rescrisă de judecători: Prinţul Paul, membru al Casei Regale. Miza deciziei,uriaşă

După decizia Curtii Supreme de a-l considera membru al Casei Regale a României, Printul Paul a declarat pentru StirileProTV că va urma procesul recunoasterii dinastice si că adevărul trebuie să iasă la iveală.

Printul Paul a cerut să fie recunoscut drept succesor al regelui Carol al Doilea, iar Instanta Supremă i-a dat câştig de cauză.

Paul de România a adus ca argument in favoarea lui o sentinţă din 1955 a Tribunalului din Lisabona. Acesta confirma că tatăl lui, printul Carol Mircea este primul fiu legitim al Regelui Carol al Doilea. Cel din urmă s-a căsătorit cu Ioana Zizi Lambrino, in 1918, insă Tribunalul Ilfov a anulat mariajul pe motiv că ar fi fost incheiat ilegal in clandestinitate, la Odessa.

Reactia Casei Regale:

Regele Mihai dă replica: „decizia nu creează niciun drept dinastic”

Avocatul Majestăţii Sale Regele Mihai sustine că astfel Paul de România si-a pierdut orice drept de a cere să fie prim-succesor al tronului. Instantele l-au contrazis până acum in 4 rânduri. Decizia finală le-a apartinut insă judecătorilor Curtii Supreme.

Reactia Printului Paul, potrivit www.printulpaulderomânia.ro

Salut cu entuziasm si responsabilitate decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a recunoaste o sentinta pronuntata in urmă cu 57 de ani in Portugalia.

Procesul din România, care s-a incheiat, dupa 21 de ani, a fost unul de onoare pentru familia mea. Imi exprim speranta că ceea ce s-a intâmplat astăzi reprezinta un prim pas spre reconciliere si pace in Familia Regală.

Imi pare rău că tatăl meu nu a avut sansa să trăiască  acest moment. Ma bucur insa ca fiul meu s-a nascut intr-o Românie liberă si democrată. Poporul român a câştigat dreptul de a-si cunoaste adevărata istorie.

A beneficia de o justitie corecta este un drept sacru al fiecarui cetatean, intr-o democratie autentica. Cu totii suntem martorii unui eveniment istoric, democratic, care sper sa ajute in procesul de evolutie pozitiva a Romaniei.

Respect faptul ca traim intr-o Republica, de aceea voi continua sa imi dedic viata neconditionat, ca si pana acum, actiunilor de sprijinire si promovare a imaginii Romaniei in lume. Este o datorie de onoare a fiecarui membru al familiei Regale.

Dumnezeu să binecuvanteze Romania!

Miza acestei dispute este uriaşă si in strânsă legătură cu toate proprietăţile care au apartinut cândva marilor Regi ai României.

Pe lista bunurilor nationalizate in 27 mai 1948 ca urmare a abdicării Regelui Mihai se regăsesc: 16.000 de hectare de terenuri agricole situate in imprejurimile Bucurestilor, pe Valea Prahovei sau in Bărăgan. La acestea se adaugă zeci de maşini, camioane si chiar autocare folosite pentru exploatarea acestor ferme agricole, dar si terenuri forestiere: aproape 140.000 de hectare.

Extrem de valoroase ar fi si vechile palate si castele, 12 la număr, intre care de departe cele mai importante sunt Castelul Peleş, dar si Palatele Cotroceni si Snagov.

In proprietatea familiei regale au fost ani la randul si vile, dar si cladiri in orase si sate – peste o suta la numar, doua biserici, dar si 15 cabane si case de vanatoare.

Pana acum Regelui Mihai i-a fost restituit Pelesul si domeniul de la Savarsin, plus 17 hectare de padure pe Valea Prahovei.
Printului Paul i-au fost retrocedate in calitate de mostenitor al Elenei Lupescu, câteva terenuri.

Paul de România a pierdut insa definitiv procesul de revendicare a vilei din Aleea Modrogan, unde se afla sediul central al PDL, dar cere acum vila Elenei Lupescu din Pache Protopopescu.

sursa news

comentarii

de reloaded hohoho la 15 februarie 2012 - 20:21

dati-le fratilor tot sa se sature…azi maine ne trezim ca vor toata tara….

de Cristian la 17 februarie 2012 - 17:23

Mie m-i se pare că este deja aproape toată a lor. Mai au de însuşit industria energetică şi ultimele resurse naturale ce ne-au mai rămas, iar apoi devenim străini în propria noastră ţară.Şi uite-aşa nişte oameni nepricepuţi au vândut toată munca unor generaţii, munca părinţilor şi a bunicilor noştri,toate bogăţiile care ne-au fost lăsate de strămoşii noştri, plasându-ne în coada Europei ca cea mai săracă ţară din punct de vedere al nivelului de trai.

Lasati un comentariu