România trăieşte coşmarul Vineri 13

• publicat la: 10 februarie 2012
România trăieşte coşmarul Vineri 13

Am impresia că România a intrat de câţiva ani intr-un tunel negru, din care nu va mai putea ieşi de curând. Când erau ţărăniştii la putere (nici acele vremuri nu erau prea uşoare),circula o lozincă: Noi vedem luminiţa de la capătul tunelului.

Pe vremea guvernelor portocalii nici măcar această luminiţă de speranţă nu mai exista. In România se desfăşoară o scenă de film horror, vineri 13. Unde nu prea există lucruri bune, numai lucruri sumbre. Unde speranta de mai bine nu există, aparenţele hapy end-uri sunt doar iluzii. Astfel că spre sfârsitul filmului reiese că orice am face nu putem scăpa de Satana.

Chiar dacă in film satana este ucisa, ea revine in ultimele clişee ale filmului. Asa merg lucrurile la noi. Poate au avut unii o speranta de mai bine, cu schimbarea guvernului. Este doar o iluzie, căci satana a apărut la televizor imediat după jurământul ministrilor, spunând ca să lăsăm loc tineretului. Oricum, nu prea avea ce sa le mai zica românilor. A crezut că va putea zăpăci pe cineva cu povesti de gen Scufita rosie si cei 7 pitici, povestindu-i despre fostii comunisti etc. Nu mai poate zăpăci pe nimeni cu povesti de genul acesta nici măcar un copil de 4 ani.

Uitându-ne la noii ministri ai cabinetului Ungureanu, vedem că suntpersoane de toate soiurile. Aşa e bine, să fie scena politica cât mai colorată. Oricum toti sunt vopsiti in portocaliu. Unul din ei a terminat Institutul de Educatie fizică şi sport, care este echivalent cu 3 facultăţi: Educatie, Fizica si Sport. Si acela, la vârsta de 34 de ani. Nu stim insă dacă a terminat la zi sau la fără frecvenţă. Un medic veterinar conduce Invăţământul Românesc. Ministerul muncii este condus de o doamnă invăţătoare blondă. Sănătatea este condusă totuşi de un medic. Chit că e yes-man si inainte de pensie. Dar mă rog, nimeni nu e perfect. Un alt minister e condus de un afacerist, iar altul este condus de un ex lider sindical decăzut. Mai cunoastem fosti lideri de genul lor. Vezi deputatul portocaliu Cătălin Croitoru, fost lider FEN, si actual salarizat si la FEN, pe lângă salariul de parlamentar. Totul se poate in tara asta.

Ce credeti voi, dragi tovarasi?

Mai apare acolo un ministru tinerel, atât de mucos că nu ii vom putea retine numele in veci. Cică el este prietenul Elenei Băsescu.

Componenta noului guvern este clona celui vechi. După cum se vede, o versiune de si mai proastă calitate. Poate vom plânge după guvernul Boc.

Mai stiti?

Oricat de rău ar fi, e intotdeauna loc de si mai rău. Asta este esenta scenariului Vineri 13.

Iar după cum a vorbit azi Victor Ponta, parcă l-aş fi văzut pe Mircea Geoană tremurând in faţa lui Băsescu.

Scena Vineri 13 mai contine elemente surpriza, care vine sa agraveze situatia, care si pana atunci era destul de grava. Asa apare discursul de ieri  al lui Ponta de parcă opozitia s-ar fi dat cu Satana.

In filmul horror nu există decât un singur ajutor. Sfânta cruce.

Aşa că, să ne rugam dragi români.

prof.Victor Oprea

Lasati un comentariu