Sancţiuni aplicate de Poliţia Rutieră.Amplasare radare

• publicat la: 23 februarie 2012
Sancţiuni aplicate de Poliţia Rutieră.Amplasare radare

Acţiunile poliţiştilor rutieri vizând prevenirea producerii de accidente au continuat şi în cursul zilei trecute, 22 februarie a.c. aplicându-se 278 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 20.000 lei. Au fost suspendate 6 permise de conducere pentru depăşirea cu peste 50 km/oră a vitezei legal admise, consum de alcool şi nerespectarea culorii roşii a semaforului. Spre exemplu, Vasile M., de 44 de ani, din Satu Mare,  Bogdan C., de 30 de ani, din Cluj Napoca şi cetăţeanul austriac Norbert G., au fost depistaţi de echipajele Serviciului Rutier circulând cu viteze de 117,  103, respectiv 114 km/oră în localităţile Supuru de Jos şi Ciuperceni.

Alţi doi şoferi, Gheorghe Z., de 39 de ani şi Gheorghe G., de 45 de ani, ambii din Satu Mare, au fost opriţi în trafic de poliţiştii Biroului Rutier, în urma testării cu etilotestul rezultând că au consumat băuturi alcoolice înainte de a urca la volan. Valorile concentraţiei alcoolice evidenţiate de etilotest – 0,14 şi 0,29 mg/l, s-au plasat sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât cei doi conducători auto au rămas fără permise.

Tot în cursul zilei trecute poliţiştii rutieri au acţionat în vederea respectării cadrului legal ce reglementează desfăşurarea activităţii de transport persoane în regim taxi, în acest context au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale şi au fost depistaţi 9 conducători auto care efectuau asemenea servicii de transport fără a deţine atestat profesional.

Pe lângă aceste contravenţii sancţionate de poliţiştii rutieri, a fost constată şi comiterea unor infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, faţă de conducătorii auto depistaţi întocmindu-se acte premergătoare începerii urmăririi penale.

Este cazul lui Cornel P., de 23 de ani, din Odoreu, care fără a poseda permis de nicio categorie, a condus pe raza localităţii un autoturism neînmatriculat. Mai mult, tânărul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, părăsind locul accidentului fără a avea încuviinţarea organelor de Poliţie.

Infracţiunile reţinute în sarcina şoferului, sub aspectul cărora poliţiştii continuă cercetările, sunt: conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea Poliţiei.

O altă infracţiune anchetată de poliţiştii Biroului Rutier Carei este conducerea unui autovehicul neînmatriculat de către Daniela B., de 31 de ani. Autoturismul a fost oprit în trafic în cursul după-amiezii trecute, în jurul orei 16.00, constatându-se că autorizaţia de circulaţie provizorie expirase.

Amplasarea radarelor în data de 24 februarie a.c.:

–      DN 19: Ciuperceni –– Vama

–      DN 1C: Drăguşeni – Halmeu

–      DJ 193: Păuleşti – Culciu

–      DN 19A: Beltiug – Supur

–      DN 19: Carei – Petreşti

Municipiul Carei:

  • Strada 1 Decembrie 1918
  • Bd. 25 Octombrie
  • Strada Uzinei
  • DN 1F: Carei – Căuaş – Tăşnad

Municipiul Satu Mare:

  • DN 19A: Satu Mare – Dorolţ;
  • Strada Botizului;
  • Strada Odoreului;
  • B-dul Lucian Blaga.

Lasati un comentariu