Slujbă religioasă la Căminul de Bătrâni

• publicat la: 18 February 2012
Slujbă religioasă la Căminul de Bătrâni

“Ridică-te şi mergi! Credinţa ta te-a mântuit” (Lc 17,19)

Deşi cu intârziere,nici  locatarii Căminului de Bătrâni din Carei nu au fost uitaţi de Ziua Bolnavului.Sâmbătă,18 februarie,de la ora 15,00, aceştia au avut parte de o frumoasă Liturghie celebrată de pr.Daniel Iacob de la Parohia Sf.Anton de Padova din Carei .Persoanele găzduite la acest cămin vin  să asiste la slujba religioasă in număr mare,indiferent  cărei culte aparţin.Unii bătrâni şi neputincioşi,alţii cu handicap locomotor sau de altă natură,toţi vin cu pioşenie să  asculte cuvântul Domnului şi să primească  Sfânta Împărtăşanie.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului, celebrată  la 11 februarie 2012, şi comemorarea Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, doresc să reînnoiesc apropierea mea spirituală de toţi bolnavii care se află în locurile de îngrijire sau sunt îngrijiţi în familii, exprimând fiecăruia grija şi afectul întregii Biserici. În primirea generoasă şi iubitoare a oricărei vieţi umane, mai ales a celei slabe şi bolnave, creştinul exprimă un aspect important al propriei mărturii evanghelice, după exemplul lui Cristos, care s-a aplecat asupra suferinţelor materiale şi spirituale ale omului pentru a le vindeca.

Întâlnirea lui Isus cu cei zece leproşi, relatată în Evanghelia sfântului Luca (cf. Lc 17,11-19), îndeosebi cuvintele pe care Domnul le adresează unuia dintre aceştia: “Ridică-te şi mergi! Credinţa ta te-a mântuit” (v. 19), ajută să conştientizăm importanţa credinţei pentru cei care, apăsaţi de suferinţă şi de boală, se apropie de Domnul. În întâlnirea cu El pot să experimenteze realmente că cine crede nu este niciodată singur! De fapt, Dumnezeu, în Fiul său, nu ne abandonează neliniştilor şi suferinţelor noastre, ci ne este aproape, ne ajută să le purtăm şi doreşte să vindece în adâncul inimii noastre (cf. Mc 2,1-12).

Credinţa acelui unic lepros care, văzându-se vindecat, plin de uimire şi de bucurie, spre deosebire de ceilalţi, se întoarce imediat la Isus pentru a manifesta propria recunoştinţă, lasă să se întrevadă că sănătatea redobândită este semn a ceva mai preţios decât simpla vindecare fizică, este semn al mântuirii pe care Dumnezeu ne-o dăruieşte prin Cristos; ea îşi are exprimarea în cuvintele lui Isus: credinţa ta te-a mântuit“  spicuim din  Mesajul adresat de Sfântul Părinte Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Bolnavului.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 18 February 2012 - 17:26

“Persoanele găzduite la acest cămin vin să asiste la slujba religioasă in număr mare, indiferent cărei culte aparţin. Unii bătrâni şi neputincioşi, alţii cu handicap locomotor sau de altă natură, toţi vin cu pioşenie să asculte cuvântul Domnului şi să primească Sfânta Împărtăşanie.”

Cine n-are bătrâni de la care să învețe ce înseamnă omenia, să-și cumpere.

Lasati un comentariu