Trupa Phoenix spune adio, după 50 de ani

• publicat la: 11 februarie 2012
Trupa Phoenix spune adio, după 50 de ani

O trupă-simbol a muzicii româneşti, Phoenix anunţă ultimul turneu din cariera sa, o serie de spectacole grandioase, ce vor avea loc anul acesta, la 50 de ani de la înfiinţarea formaţiei.

Nicu Covaci, omul care a ţesut cea mai frumoasă poveste a unui grup românesc, pregăteşte o retragere de zile mari, o carte biografică, o lansare discografică omagială în serie limitată şi un turneu în cele mai importante oraşe din ţară. Liderul trupei se află în tratative cu autorităţile şi cu sponsorii, pentru a putea da sărbătorii Phoenix o amploare comparabilă cu cei 50 de ani pe care îi împlineşte formaţia.
Înfiinţată în 1962 sub titulatura Sfinţii, Phoenix a hrănit spiritual generaţii de români şi a lansat mari muzicieni şi piese nemuritoare, ca “Andri Popa”, “Fată verde”, “Nunta”, “Timişoara”, “Canarul” ori “Mica ţiganiadă”.

sursa ziare.ro

comentarii

de Cristian la 15 februarie 2012 - 06:12

Chiar dacă mulţi dintre cititori nu vor fi de acord, trebuie să spun că în afară de primii ani de activitate, când au realizat câteva şlagăre foarte frumoase,aceştia au ,,dat-o” pe populară cu melodii prelucrate şi cu care au continuat până în zilele noastre, ceea ce le-a schimbat stilul şi valoarea.De aceea chiar şi azi, ascult cu plăcere:,,Te întreb pe tine Soare”, ,,Tramvaiul” sau ,,Mama,mama” etc…, cântece simple , melodioase, pe care le asculţi cu plăcere cu orice ocazie.

Lasati un comentariu