Vom fi urmăriţi pe internet! Ce trebuie să ştii despre ACTA

• publicat la: 11 februarie 2012
Vom fi urmăriţi pe internet! Ce trebuie să ştii despre  ACTA

Iureş   tot  mai mare din cauza ACTA (Tratatul Comercial pentru Combaterea Contrafacerilor), supranumita de contestatarii din toată lumea “poliţia internetului”. De acum, internautii vor fi urmăriti pentru a preveni orice tentativă de fraudă.

Iată cum ne afectează ACTA

* Descarcarea ilegala de filme sau muzica de pe internet va fi imediat depistata si pedepsita chiar cu puscaria. Pana si simpla vizualizare a unui videoclip sau film piratat aduce mari probleme. Ţarile ACTA sunt de acord sa permita politiei internetului sa-ti fie blocat automat IP-ul, sa fie retrase domeniile site-urilor pirat sau sa ti se impuna plata unor despagubiri.
* YouTube e in pericol. Acest canal nu va mai putea difuza clipuri, emisiuni sau filme decat in urma unui acord clar cu casele de productie sau cu artistii.
* Ca urmare a acestui tratat, providerii de internet pot patrunde oricand in calculator, ca sa verifice daca softurile sau sistemele de operare instalate au licenta.
* Conversatiile pe messenger sau e-mailuri pot fi interceptate si stocate, urmand a fi folosite oricand impotriva utilizatorilor de internet.
Romanii din toata tara s-au organizat pe retelele de socializare si sunt pregatiti sa iasa in strada astazi, de la ora 17.00. Iata punctele de intalnire din marile orase: Alba Iulia – Hotel Cetate; Bacau – Prefectura Bacau; Brasov – Piata Sfatului; Bucuresti – Piata Universitatii; Buzau – Piata Dacia; Targu Mures – Piata Trandafirilor; Focsani – Piata Unirii; Craiova – Magazinul Mercur; Iasi – Piata Unirii; Sibiu – Piata Mare.

Sursa: libertatea.ro

Lasati un comentariu