Admiterea la facultate, numai cu examen

• publicat la: 27 martie 2012
Admiterea la facultate, numai cu examen

Admiterea la universitate pe bază de dosar va deveni o amintire după ce ministrul Educatiei, Cătălin Baba, a semnat un ordin apărut deja in Monitorul Oficial prin care se precizeaza că in anul şcolar 2012-2013 se organizează doar examene de admitere.

Acestea vor consta in proba orală sau scrisă, pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive si, in functie de optiunea facultatilor, pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, după caz, dar nu pot fi luate in calcul mediile sau notele din anii de studiu, scrie Evenimentul Zilei.

Pentru studiile universitare organizate intr-o limba straina, admiterea va contine obligatoriu o proba de competenta lingvistica, eliminatorie, notată cu admis/respins.

De asemenea, probele practice pentru testarea capacităţilor artistice sau sportive sunt eliminatorii si se vor nota cu admis/respins.Conform legii, metodologia de admitere, conditiile de admitere si cifrele de scolarizare trebuie facute publice anual, cu cel putin sase luni inainte.

Ordinul de ministru i-a luat prin surprindere atât pe rectori, cât si pe viitorii absolventi de liceu si parintii lor.

comentarii

de HaHaHa la 27 martie 2012 - 20:27

Foarte bine!

Lasati un comentariu