Atletism:noi calificări la etapa naţională

• publicat la: 27 martie 2012
Atletism:noi calificări la etapa naţională

La sfârşitul săptămânii trecute,a avut loc Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar la Cros, etapa judeţeană. Aşa cum ne-au obişnuit deja,şcolarii sportivi careieni confirmă din nou şi îşi  adjudecă trei din cele patru locuri I care asigură calificarea la faza naţională ce se va desfăşura în 6 aprilie a.c.la Băile Felix.

Pentru că rezultatele vorbesc de la sine, ne limităm la a enumera  performanţele acestor copii care aşează Careiul pe harta sportului şcolar de performanţă:

La grupa claselor V-VI, 1000 m,fete,Békes Rebeca a ocupat  locul I, iar la 1000 m băieţi Békes Dániel s-a clasat pe locul II. Cei doi atleţi sunt gemeni şi urmează cursurile Şcolii cu clasele I-VIII din Foieni.

Tot la această grupă de vârstă a concurat şi Cătălin Mărneanu,care,deşi este doar clasa a IV-a, a reuşit o meritorie performanţă clasându-se pe locul 6.

Începând cu categoria de vârstă a claselor VII-VIII, cucerirea locului I a asigurat prezenţa la faza naţională. Performanţele obţinute de careieni la această categorie sunt foarte bune. La 1000 m fete, Ţineghe Claudia (Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3) a ocupat locul I. La aceeaşi probă, sora ei, Ţineghe Daniela,de la aceeaşi şcoală, a completat podiumul, obţinând locul III, iar Corina Groza, de la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu, a ocupat locul 6. La 1000 m băieţi, Zsoldos Pátrick de la Şcoala nr.3 a ocupat locul I.

Categoria de vârstă a claselor IX-XII, probă care s-a desfăşurat pe o distanţă de 2000 m., a adus noi performanţe. La fete, Békes Regina a obţinut locul I, iar Mărneanu Cristina, un frumos loc III. La băieţi, Cânţa Raul a obţinut locul VI. Toţi trei sunt elevi ai Liceului Teoretic Carei.

Concurenţi buni s-au dovedit şi Rusu Claudia,de la Liceul Teoretic,Cioltean Lorin,de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 3,precum şi Matei Şerban,clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială Vasile Lucaciu din Carei.

În urma rezultatelor obţinute,s-au calificat la faza naţională Claudia Ţineghe, Zsoldos Patrick şi Békes Regina.

Mai adăugăm la aceste rezultate şi performanţa micului mare atlet, Mărneanu Cătălin, care s-a calificat la faza naţională a Campionatului Naţional de Atletism în sală (care are loc în acest sfârşit de săptămână),la proba de triatlon (50m, lungime şi 600 m) şi avem un frumos palmares pentru sportivii careieni.

redacţia

Lasati un comentariu