Careiul găzduieşte caravana Recolamp şi campania de conştientizare privind colectarea deşeurilor de surse de lumină

• publicat la: 29 martie 2012
Careiul  găzduieşte caravana Recolamp şi campania de conştientizare privind colectarea deşeurilor de surse de lumină

În perioada 30 martie-5 aprilie 2012,pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei  va avea loc un eveniment dedicat colectării selective şi reciclării deşeurilor electrice,inclusiv surse de lumină şi baterii.

Sub sloganul „Două ţări, un scop, succes comun!”, asociaţiile Recolamp România şi Electro-Coord Ungaria, specializate în managementul deşeurilor de surse de lumină, au lansat în luna iulie, la Timişoara, proiectul de cooperare transfrontalieră Ungaria-România: „Reducerea poluării cu substanţe toxice prin îmbunătăţirea managementului deşeurilor de surse de lumină în judeţele de la graniţa dintre Ungaria şi România”.

Publicul este aşteptat la showroom-ul mobil Recolamp amplasat lângă Monumentul Ostaşului Român, timp de o săptămână, zilnic între orele 10:00 – 20:00.

Vizitatorii pot interacţiona cu reprezentanţii Recolamp şi pot afla informaţii importante despre reciclare din prezentări şi jocuri interactive, filme de specialitate, materiale tipărite şi discuţii directe.

Acţiunea  are ca obiective prezentarea importantei colectării selective a deşeurilor electrice,dezvoltarea sistemului de colectare de la instituţii şi companii ,identificarea de soluţii concrete pentru colectarea acestora de la populaţie,imbunătăţirea ţintelor de colectare ale României pentru aceste deşeuri şi conştientizarea şi educarea cetăţenilor in spiritul unui comportament responsabil faţă de mediu.

Pe parcursul celor şapte zile petrecute în Carei, asociaţia ECOTIC se alătură proiectului şi  va colecta de la populaţie deşeuri de echipamente electrice la cortul amenajat lângă showroom-ul Recolamp.

redactia

Lasati un comentariu