Inexplicabile anomalii geografice

• publicat la: 2 martie 2012
Inexplicabile anomalii geografice

Misterul Bermudelor este clasat drept un paradox geografic, imposibil de explicat si, după părerea unora, unic. Dar dacă faima acestei anomalii este legată si de publicitatea ei, sunt destule altele, la fel de spectculoase, la fel de enigmatice, nu mai puţin ciudate, dar mai puţin faimoase.

Uneori, ele ar putea stârni aceeaşi curiozitate, daca ar fi cunoscute de public, eventual chiar vizitate si prezentate in mass media – noteaza portalul Factroom.

Zona Preyzera, Santa Cruz, California

In acest loc, obişnuitele compasuri(busole) funcţionează normal numai de la inălţimea de un metru in sus. Mai jos, acul compasului isi modifică poziţia brusc cu 180 grade. Practic, la nivelul solului, nordul este orientat spre sud, o anomalie magnetică total inexplicabilă.

Puţurile de argint din oraşul Resof, Siria

In oraşul Resof din Siria există trei puţuri secate, a căror adâncime este controversată, deşi s-a calculat că o piatră aruncată ajunge la fund in timp de 15 secunde. Anomalia constă in faptul că o găleată cu apă murdară coborâtă seara in oricare din puţuri, dimineaţa este extrasă cu apă curată, cristalină şi bună de băut.

Cândva, din aceste puţuri, se extrăgea argintul, iar legende locale pretind că le-au construit misterioşi „ingeri de argint” – ceea ce sugerează imediat ideea extraterestrilor.

Sugerează, dar nu dovedeşte nmic. In jurul puţurilor, veghează toată noaptea turiştii sceptici, iar dimineaţa, se conving că apa este excelentă.

Pământul care geme la Jebel Nukug, lângă Marea Roşie

Dunele de nisip, situate in apropierea Mării Roşii, emit sunete, ca un fel de geamăt, atunci când mai multe persoane urcă spre vârful lor. Legende locale susţin că nisipul a acoperit o veche mănăstire, care aminteste de prezenta ei in adâncuri. Săpături arheologice nu s-au putut face, intâmpinând prejudecăţile localnicilor, care se impotrivesc.

Amprente humanoide de acum 4 milioane de ani

O expeditie făcută in 1977 in satul tanzanian Laetolil a descoperit urme umanoide datate acum patru milioane de ani, când strămosii omului, fiinţe bipede, n-ar fi putut exista. Sau poate au existat dar au dispărut, reapărând ulterior sub o formă nouă. Eventual, noi cei de azi am fi urmasii celor reapăruţi. Ipoteze imaginare se pot face, dar nimic nu s-a dovedit. Totusi, se cercetează.

Cele două cercuri de lângă Vilnius

Intr-o pădure de brazi, aflată la nord de capitala Lituaniei, Vilnius, geografii au identificat două „pete” circulare ciudate. Fiecare are un diametru nu mai mare decat 3 metri. Cine pătrunde pe solul uneia din ele, simte un flux de energie, in timp ce un altul, aflat pe cea de a doua „pată” simte o lipsă de energie, care il presează spre pământ. Turistii au simtit-o pe pielea lor, cercetătorii au studiat, dar nimeni n-a găsit incă explicaţia fenomenului.

Un Triunghi al Bermudelor rusesc

In apropiere de Volgograd, Rusia, localnicii cunosc o zona denumită „Dealul Albastru”, care atrage in directia sa norii de furtună, inclusiv fulgere si tunete. In timpul acestor fenomene meteo se blochează pe neasteptate functionarea motoarelor cu ardere internă. Automobilistii le ocolesc, iar elicopterele sunt cu atât mai mult prudente. Este un fel de mic triunghi al Bermudelor, rusesc.

Locul de unde oamenii dispar in necunoscut

Din valea Heychzhu, situata in provincia chineză Sichuan, dispar in fiecare an, un numar de oameni, care nu mai revin nicodată. In 1976, autoritatile au initiat o cercetare, trimiţând echipe bine dotate, pentru a cerceta zona. S-a identificat faptul ca pamantul emană vapori toxici, dar nu au putut fi găsite eventualele rămăşiţe ale unor intoxicati. Disparitiile continuă, enigma rămâne enigmă şi singura măsură pragmatică este ocolirea zonei.

Porţile megalitice Tonga

Pe insula Tonga din Polinezia este instalat un arc de triumf megalitic, in forma literei „pi” grecesti, constituit din trei unităţi, fiecare de câte patruzeci de tone si o lungime de cinci metri. S-a stabilit că datează din anii 200. I.Hr. In principiu, n-ar trebui să ne mire, daca l-am compara cu piramidele sau cu ziguratele.

Numai că si la unele, si la altele au lucrat sute de mii de sclavi, pe când micuţa insulă Toga este locuită de câteva familii si nici in anichitate nu puteau fi mai multe. Cum au reuşit cele câteva familii să ridice megalitii si, mai ales, in ce scop au făcut-o rămâne un mister.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu